לןגן

סלדה מטבוחה (סלט מבושל)

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 21/03/2015 | 04:21
סלדה מטבוחה (סלט מבושל)

תקציר המתכון: סלט מרהיב בצבעו עם טעם חריף מתקתק

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 1, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקלף את העגבניות בעזרת קולפן לחתוך לרבעים

  2. לקלף את שיני השום

  3. בסיר בינוני עמוק להוסיף 2 כפיות שמן קנולה להוסיף שום ולבשל על חום בינוני לדקה לערבב כל הזמן להוסיף עגבניות ולבשל עוד מספר דקות תוך כדי עירבוב מתמיד לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה שעה

  4. בזמן שהעגבניות מתבשלות לצרוב את הפלפלים על רשת שמונחת על להבה גדולה ( כיריים) לקלף את הקליפה ולחתוך לרצועות דקות ( לנקות מהגרעינים)

  5. להסיר את המכסה ולמעוך עגבניות ולהוסיף את שאר התבלינים והפלפלים הצרובים ולבשל שעתיים על אש נמוכה ולערבב מידי פעם לבשל עד שלא נותרו כמעט נוזלים להוריד מהאש ולהניח על משטח עמיד לחום ולכסות עם מגבת נייר לחה

  6. בתאבון