לןגן

עוף עם זיתים מבוקעים-דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 21/09/2018 | 18:30
עוף עם זיתים מבוקעים-דורית כהן

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נגלען את הזיתים ונרתיח אותם בסיר עם מים ופרוסות לימון לפחות חצי שעה , להוצאת המרירות .

  2. בסיר רחב נטגן ראש שלם של שום חתוך לפרוסות דקות , להזהר שלא ישרף, נוסיף לשום כפית כורכום וכף וחצי פפריקה ונפתח את התבלינים. נוסיף את חלקי העוף ונשחים קלות מצד לצד.

  3. נוסיף כוס וחצי מים רותחים ונביא לרתיחה , נוסיף אבקת מרק עוף,

  4. פלפל שחור גרוס ומעט מלח,

  5. ניתן להוסיף גם פלפל חריף / מתוק יבש . נבשל חצי שעה בערך על להבה בינונית .

  6. כעת נוסיף את הזיתים וחצי חבילה כוסברה קצוצה ,

  7. נבשל עוד 40 דקות יחד עד לריכוך וספיגת טעמים.

  8. במידה וחסר נוזלים אפשר להוסיף ולתקן טעמים .

  9. בתאבון ובהצלחה 🌹