לןגן

תפו"א מעוכים קריספיים בשמן זית ,בצל מטוגן ורוזמרין.

מאת: Sari Noy, פורסם: 21/09/2018 | 15:00
תפו"א מעוכים קריספיים בשמן זית ,בצל מטוגן ורוזמרין.

תקציר המתכון: מנה טעימה בטירוף, לא תפסיקו לנשנש

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. יש לבשל את תפוחי האדמה בסיר עד שהם מתרככים(לבדוק עם מזלג או סכין אם נכנס חופשי זה מוכן, לא לבשל יתר על המידה , אחרי 20-30 דקות לבדוק)

  2. להוציא את תפוחי האדמה מהמים ולסנן.

  3. בצלוחית מערבבים שמן זית והתבלינים. מניחים נייר אפייה על תבנית גדולה של התנור ומשמנים מעט עם שמן זית.

  4. מניחים את תפוחי האדמה על התבנית ועם תחתית של כוס מועכים אותם.

  5. מורחים את השמן זית+התבלינים שבצלוחית על תפוחי האדמה (במידה והעיסה לא מספיקה להוסיף עוד שמן זית).

  6. לפזר מעל את עלי הרוזמרין.

  7. בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות מכניסים את התבנית לעשר דקות.

  8. אחרי עשר דקות מנמיכים את חום התנור ל – 180 ואופים עוד 35 דקות עד שתפוחי האדמה מוכנים וקריספיים להוסיף את הבצל המטוגן מעל כל תפו"א ולהוסיף עוד 15 דקות אפייה.

  9. בתאבון (: