לןגן

עוגת קרפים קקאו

מאת: מרי קוגן, פורסם: 19/09/2018 | 20:10
עוגת קרפים קקאו

תקציר המתכון: עוגת קרפים בטעם קקאו וקרם וניל עשירה וטעימה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. עוגת קרפים - מתכון .

  2. קרפים - יוצאים 25 לערך .

  3. 8 ביצים -M

  4. 1 ליטר חלב

  5. 100 גרם חמאה מומסת

  6. 1 כפית מחית וניל

  7. 300 גרם - קמח לבן רגיל

  8. 70 גרם - קקאו - השתמשתי בהרשי

  9. 200 גרם - סוכר לבן

  10. שקית אינסטנט פודינג - בטעם שוקולד בלגי .

  11. מעט תרסיס שמן בטעם חמאה לשימון המחבת .

  12. מחבת לקרפים ( לא חייב)

  13. אופן ההכנה -

  14. לנפות את הקמח והקקאו לקערה להוסיף את הסוכר ואינסטנט פודינג בטעם שוקולד בלגי לערבב להניח בצד.

  15. בקערה נפרדת לערבב ביצים , חלב , ואז להוסיף את החמאה המומסת בטמפ׳ החדר , יחד עם מחית הוניל .

  16. את השלב הבא אפשרי להכין בבלנדר במיקסר ואפילו ידנית . אני השתמשתי בבלנדר , הכנסתי את שתי הקערות והפעלתי עד שהבלילה הפכה לאחידה . היא לא יוצאת סמיכה אלא מעט מימית , אם היא מימית מידיי ניתן להוסיף כף קמח מנופה . את הבלילה להעביר דרך מסננת לקערה . לכסות בניילון נצמד להעביר למקרר לשעה .

  17. קרם וניל - בין השכבות.

  18. אינסטנט פודינג בטעם וניל צרפתי

  19. חבילת גבינת פילדלפיה רכה ( חשוב שתהיה רכה טמפ׳ חדר אחרת יצאו גושים בקרם )

  20. 500 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה .

  21. חצי כפית מחית וניל .

  22. הוספתי גם 2 כפות ליקר בייליס ( לא חייב)

  23. להקציף במיקסר עם בלון הקצפה שמנת מתוקה להקצפה כדקה לערך להוסיף אינסטנט פודינג + מחית וניל + ליקר .

  24. עד שמתקבל קרם יציב ונפוח אך לא קשה . לכסות בניילון נצמד להכניס למקרר .

  25. אחרי שהבלילה של הקרפים התקררה .

  26. ניתן להכין את הקרפים .

  27. לרסס מחבת קרפים ( נון סטיק) עם תרסיס לשים על האש . אני העברתי חלק מהבלילה למד ליטר מה שיקל על טיגון הקרפים . ובכל פעם מזגתי חצי כוס שתיה קרה קצת פחות ( כמות שמספיקה לקרפ גדול ) לשפוך על המחבת לסובב את המחבת כך שהבלילה תגיע לכל המחבת להשאיר עד שמתקבלות בועות קטנות . באמצעות רינג בקוטר 24 אני קורצת על הקרפ ,את העודף ניתן להרים באמצעות היד,כדי להפוך את הקרפ נעזרתי בפלטה, הרמתי מעט עם יד שמאל את הקרפ והכנסתי את הפלטה עם יד ימין מתחת לקרפ והפכתי לצד שני , הצד השני מטגנים 10 שניות ומוציאים . את כל הקרפים הנחתי על נייר אפיה שהכנתי מראש.

  28. כאשר כל הקרפים הוכנו ומעט התקררו , ניתן להרכיב את העוגה. נניח קרפ נמרח עליו קרם באמצעות פלטה מדורגת , יש לשים שכבה דקה , כי העוגה עם לא מעט שכבות .

  29. להכניס את העוגה לקירור לפחות ללילה , לאחר מכן ניתן לצפות ולחתוך עם סכין ממש חדה או לחלופין לחתוך ולצפות בגנאש שוקולד. ❤️