לןגן

מיני מאפים מהירים

מאת: Anya Mazon, פורסם: 20/03/2015 | 16:20
מיני מאפים מהירים

תקציר המתכון: נפטרים מהחמץ...מיני מאפים מהירים עם שמרים ללא צורך בהתפחה עם תוספות שונות...שבת שלום ומבורכת

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1.מערבבים בקערה (בהתחלה בעזרת כך אחרכך בעזרת הידיים) את הקמח, השמרים, וסוכר המים והשמן במשך כ-2 ד'ק (אם הבצק יבש ופירורי יש להוסיף בהדרגה כל פעם כף מים נוספת.) 2.מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק 1-2 ד'ק עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה. 3.מכסים במגבת את הקערה עם הבצק להתפחה של חצי שעה (למי שאין זמן יכול לוותר על החלק הזה ) 4.מחממים תנור ל-180 מעלות 5.מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מכל חלק יוצרים 4 כדורים קטנים (סך הכל צריכים לצאת 16 כדורים) מניחים כל כדור על נייר אפיה ומשטחים בעזרת מערוך לצורת עיגול קטן 6.מכניסים לתנור למשך 10 ד'ק ומוציאים מהתנור (מתקבלת כמו פיתות קטנות) מפזרים תוספות לפי הטעם ומחזירים לתנור למשך כ5-7 ד'ק (ב-180 מעלות) 7.מוציאים ומגישים,בתאבון