תקציר המתכון: מנה חגיגית ומרשימה
קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
ראשית נמלא במרכז העוף את המלית ,בגלל שאני הוצאתי את עצמות העמוד שידרה היה לי הרבה מקום למילוי ,לסגור את הקצוות עם קיסמי שיניים .
להניח את העוף בסיר שמותאם לתנור על הצד של החזה מסביבו נניח את התפוחי אדמה ,הבצלים והשזיפים.
ניקח קערה ,נשים 3 כפות צ'ילי מתוק,כפית פפריקה מתוקה,כפית תבלין פלדלפיה או גריל עוף ,2 כפות שמן ,כוס מים רותחים נערבב היטב ונמזוג על העוף והתפוחי אדמה .
כעת נפזר מלח גס פלפל שחור גרוס ושומשום ,נכסה עם נייר כסף נכניס לתנור חום 200 מעלות ,אחרי שעה נמניך ל 160 נסיר את הנייר לעוד שעה וחצי לפחות !! מידי פעם לקחת כף ליצוק מהרוטב של הסיר ולהשקות את העוף והתפוחי אדמה שלא יתייבש !
שימו לב לא מומלץ להכין בתבנית חד פעמי ,או בסיר או כלי עבה שמתאים לתנור !
אם חסר מים להוסיף !
במידה ונישאר מהמלית להניח אותה על תחתית הסיר ועליה את העוף ושאר המרכיבים