עוף ממולא באורז,בשר טחון ופירות יבשים ותפו"א מניפה
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 14/09/2018 | 14:02
תקציר המתכון:
מנה חגיגית ומרשימה
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
עוף שלם ,אני פירקתי את עמוד השדרה של העוף ,ניתן לבקש מהקצב לפרק או להשאיר עם עצמות .מאת אילנית בניזרי
-
7 תפו"א קלופים חתוכים למניפה,חותכים עם סכין פסים דקים לא עד הסוף
-
7 בצלצלי שאלוט חתוכים ל 4,או 2 בצלים רגילים פרוסים ל 6
-
5 שזיפים שחורים שלמים מגולענים
-
מעט צימוקים שחורים
-
מרכיבים למלית
-
400 גרם בשר בקר טחון
-
חופן כוסברה קצוצה
-
בצל אחד קצוץ קטן
-
מלח..כפית פפריקה...רבע כפית כורכום...כפית בהרט ,רבע כפית קינמון,2 שזיפים שחורים קצוצים,2 משמשים קצוצים,חצי כוס פיסטוק קצוץ ( לא קלוי)
-
לטגן את הבצל במחבת עם 2 כפות שמן עד להזהבה...נוסיף את הפפריקה והכורכום ונערבב ...כעת נוסיף את הבשר ושאר המרכיבים נערבב עם מזלג עד שהבשר משנה את צבעו בערך 15 דקות...נצנן את המלית עד לשימוש.
-
כוס אורז
-
כוס וחצי מים
-
כף שמן,מלח,פלפל שחור גרוס ורבע כפית קינמון
-
את האורז נבשל חצי בישול ונקרר ונאחד עם הבשר טחון .
אופן הכנה
-
ראשית נמלא במרכז העוף את המלית ,בגלל שאני הוצאתי את עצמות העמוד שידרה היה לי הרבה מקום למילוי ,לסגור את הקצוות עם קיסמי שיניים .
-
להניח את העוף בסיר שמותאם לתנור על הצד של החזה מסביבו נניח את התפוחי אדמה ,הבצלים והשזיפים.
-
ניקח קערה ,נשים 3 כפות צ'ילי מתוק,כפית פפריקה מתוקה,כפית תבלין פלדלפיה או גריל עוף ,2 כפות שמן ,כוס מים רותחים נערבב היטב ונמזוג על העוף והתפוחי אדמה .
-
כעת נפזר מלח גס פלפל שחור גרוס ושומשום ,נכסה עם נייר כסף נכניס לתנור חום 200 מעלות ,אחרי שעה נמניך ל 160 נסיר את הנייר לעוד שעה וחצי לפחות !! מידי פעם לקחת כף ליצוק מהרוטב של הסיר ולהשקות את העוף והתפוחי אדמה שלא יתייבש !
-
שימו לב לא מומלץ להכין בתבנית חד פעמי ,או בסיר או כלי עבה שמתאים לתנור !
-
אם חסר מים להוסיף !
-
במידה ונישאר מהמלית להניח אותה על תחתית הסיר ועליה את העוף ושאר המרכיבים