לןגן

עוף ממולא באורז,בשר טחון ופירות יבשים ותפו"א מניפה

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 14/09/2018 | 14:02
עוף ממולא באורז,בשר טחון ופירות יבשים ותפו"א מניפה

תקציר המתכון: מנה חגיגית ומרשימה

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נמלא במרכז העוף את המלית ,בגלל שאני הוצאתי את עצמות העמוד שידרה היה לי הרבה מקום למילוי ,לסגור את הקצוות עם קיסמי שיניים .

  2. להניח את העוף בסיר שמותאם לתנור על הצד של החזה מסביבו נניח את התפוחי אדמה ,הבצלים והשזיפים.

  3. ניקח קערה ,נשים 3 כפות צ'ילי מתוק,כפית פפריקה מתוקה,כפית תבלין פלדלפיה או גריל עוף ,2 כפות שמן ,כוס מים רותחים נערבב היטב ונמזוג על העוף והתפוחי אדמה .

  4. כעת נפזר מלח גס פלפל שחור גרוס ושומשום ,נכסה עם נייר כסף נכניס לתנור חום 200 מעלות ,אחרי שעה נמניך ל 160 נסיר את הנייר לעוד שעה וחצי לפחות !! מידי פעם לקחת כף ליצוק מהרוטב של הסיר ולהשקות את העוף והתפוחי אדמה שלא יתייבש !

  5. שימו לב לא מומלץ להכין בתבנית חד פעמי ,או בסיר או כלי עבה שמתאים לתנור !

  6. אם חסר מים להוסיף !

  7. במידה ונישאר מהמלית להניח אותה על תחתית הסיר ועליה את העוף ושאר המרכיבים