קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
1. מחממים תנור אפייה ל- 155° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).
מניחים תבנית עם מים על קרקעית התנור או על השלב הנמוך ביותר.
2. מכינים את התחתית במעבד מזון: מרסקים את הביסקוויטים לפירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר ומפעילים לכמה שניות נוספות. ממיסים את החמאה במיקרוגל, מוסיפים אותה לתערובת ומפעילים לחצי דקה נוספת.
3. מעבירים את התערובת לתבנית, ומהדקים על הקרקעית עם היד או עם תחתית כוס. צמוד לדפנות "מושכים" את התערובת מעט לגובה. מעבירים תבנית לפריזר.
4. מכינים את תערובת הגבינה: מקציפים גבינה לבנה, מסקרפונה וסוכר 2-3 דקות, מתחילים במהירות איטית ומגבירים למהירות גבוהה, עד שהתערובת סמיכה.
5. טורפים את הביצים בקערה נפרדת. מוסיפים את הביצים לתערובת הגבינה בהדרגה, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית, ומקציפים עד שהתערובת שוב אחידה.
6. מוסיפים תמצית וניל, לימון, גרידת לימון וטיפונת מלח ומקציפים עוד רבע דקה.
7. מעבירים את התערובת לתבנית, מכניסים לאמצע התנור, מורידים ל- 150°, ואופים 50-55 דקות. העוגה מוכנה כשהיא עדיין לבנה, מעט רוטטת, וללא בקע.
העוגה לא צריכה לעלות – אם העוגה עלתה סימן שהחום היה מעט גבוה מדי.
8. מוציאים (משאירים את התנור סגור), ונותנים לעוגה להתקרר כ- 3 דקות.
בינתיים מכינים את ציפוי השמנת:
9. מערבבים בקערה שמנת חמוצה, אבקת סוכר ומעט תמצית וניל. מורחים בעדינות על העוגה: מניחים בכל פעם כמות קטנה ומורחים מהצדדים פנימה למרכז, עד שמסיימים. מחזירים לתנור ל- 10 דקות.
10. מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור כחצי שעה. מוציאים ומקררים על השיש עוד 45 דקות.
מעבירים למקרר – כדאי לקרר לפחות 4 שעות, רצוי אפילו 12 שעות. מחלצים מהתבנית רק לאחר קירור יסודי.
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט
אביזרים
הערות
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות (עם הפסקה באמצע)
• זמן אפייה: כשעה
• כמו כל עוגת גבינה: הכי טעימה אחרי יומיים
• לעוגת גבינה קלה להכנה עם תחתית אפויה מעולה ראו: עוגת הגינה הראשונה שלי
טיפים