לןגן

פטריות במילוי בשר

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 13/09/2018 | 12:28
פטריות במילוי בשר

תקציר המתכון: פטריות ממולאות בבשר עטופות בבצק עלים,מושלם למנה ראשונה לצד רוטב פטריות בהשראת סוניה סאני בן הרוש ❤

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למילוי הבשר

לרוטב פטריות

אופן הכנה

  1. לקחת 10-12 פטריות שמפיניון טריות ולהוריד להן את הרגל, למלא בבשר ולהניח על ריבוע בצק עלים. לחתוך את הבצק לרצועות בצורה סיבובית וכל רצועה להרים על הפטרייה בצורה סיבובית ולהדק.

  2. ואז להפוך ולהניח על נייר אפייה את הפטרייה כאשר המילוי כלפי מטה (המילוי לא בורח כי הבצק עוטף את הפטרייה), למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום. להכניס לתנור שחומם מראש על 190 מעלות עד קבלת צבע זהוב. להגיש עם רוטב פטריות.

  3. למילוי הבשר:

  4. לטגן בצל אחד חתוך לקוביות ולהוסיף 300 גרם בשר טרי טחון, לתבל במלח ופלפל שחור, כמון, תבלין קציצות, כורכום, פפריקה מעושנת ומרק עוף (חצי כפית מכל תבלין) לערבב היטב ולטגן עד שהבשר מחליף את צבעו (3 דקות בערך). לצנן לפני המילוי.

  5. לרוטב פטריות:

  6. לטגן בסיר קטן בצל אחד חתוך לקוביות קצוצות, להוסיף 2-3 פטריות טריות חתוכות ולתבל במעט מלח, פלפל שחור, רבע כפית מרק עוף, כף שטוחה אבקת מרק פטריות ומעט כורכום. להביא לרתיחה ואז להנמיך ולבשל 10 דקות.