לןגן

תפוחים בקרמל

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 16/06/2015 | 00:52
תפוחים בקרמל

תקציר המתכון: התפוח לא נופל רחוק מהקרמל... מעדן לכל המשפחה....

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. המתכון: 8 תפוחי עץ יפים וחלקים 7 סמ קוטר לשטוף היטב ולייבש לנעוץ במרכז כל תפוח את המקל להשתדל לא לדחוף את המקל פנימה יותר מידי. בערך לחצי הגובה 8 מקלות של ארטיק או גלידה כוס אגוזים שבורים או סוכריות לקישוט להכין תבנית או צלחת גדולה ולהניח מעל נייר אפיה 3/4 כוס סירופ תירס לייט 1/2 כוס חמאה ללא מלח 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל כוס שמנת מתוקה לחלק ל2 בסיר בינוני להוסיף 3/4 כוס שמנת, סוכר, סירופ תירס או גלוקוזה וחמאה על להבה גבוהה להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל עד שמודד חום מופיע על 120 מעלות לא לערבב עם כף!! מורידים מאש ומוסיפים. את 1/4 כוס שמנת הנותרת ואת תמצית הוניל לערבב בתנועות סיבוביות של הסיר אני חייבת לציין שבשלב הזה צריך להיזהר ולעבוד בזהירות כי זה סוכר חם בשלב זה בעדינות להכניס תפוח ולגלגל אותו בתוך הקרמל ולעטוף מסביב להחזיק מעל הסיר בכדי לתת לטיפפטופים לחזור לסיר בעדינות לגלגל את תחתית התפוח באגוזים או סוכריות להניח על התבנית עם הנייר אפיה לסיים באותו שלב את שאר התפוחים להכניס למקרר לשעתיים בתאבון