לןגן

עוגת סולת תמרים ואגוזים

מאת: דורית אלישע, פורסם: 12/09/2018 | 21:14
עוגת סולת תמרים ואגוזים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה - 4 כוסות סולת

  2. 2 אבקת אפייה

  3. 2 סוכר וניל

  4. 1 כוס שמן

  5. כוס וחצי מיץ תפוזים

  6. גרידת תפוז

  7. כוס מדידה חד פעמי שתייה חמה

  8. ללוש ולהניח למנוחה שעה

  9. בסיר קטן לחמם 500 גר תמרים בוואקום מנוקים מראשים עם 2 כפות שמן

  10. לשמן תבנית מלבנית או מרובעת לשטח חצי מכמות הבצק מעל להניח את ממרח התמרים

  11. לפזר 50 גר אגוזים קצוצים ומעל לשטח את יתר הבצק, לפזר שומשום לחרוץ מעויינים לא עד הסוף

  12. להניח אגוז בכל מעויין

  13. לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 30 דקות

  14. להרתיח 2 כוסות סוכר

  15. 2 כוסות מים

  16. חצי לימון סחוט

  17. להנמיך להבה 15-20 דקות

  18. לצקת על העוגה החמה

  19. לחרוץ עד הסוף את המעוניינים.