לןגן

קוסקוס מתוק

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 11/09/2018 | 09:06
קוסקוס מתוק

תקציר המתכון: במיוחד לחגים

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים לקוסקוס

מרכיבים לרוטב מתוק

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הקוסקוס :

  2. ראשית להרתיח 2 ליטר מים בסיר מיוחד לקוסקוס.

  3. לאחר רתיחה מלאה ,לשים קילו סולת בקערה עם כוס מים לערבב טוב טוב ,לסנן במסננת ( נפת קוסקוס) המיועדת לקוסקוס להוסיף רבע כוס שמן ולערבב להעביר את הקוסקוס לסיר העליון וליצור גומה באמצע לאידוי 40 דקות על הגז להבה גבוהה.

  4. לאחר מכן להעביר את הקוסקוס לקערה להוסיף כוס וחצי מים ,כף מלח לערבב ולפתוח עם הידיים ושוב להחזיר לסיר וליצור גומה במרכז, את המחמאה או נטורינה או מזולה נחתוך לקוביות ונניח על הקוסקוס בחלקו העליון ,נרתיח לעוד 40 דקות.

  5. לסיום נעביר את הקוסקוס לקערה ,נוסיף חצי כוס מים,נערבב עם מזלג עד שיתקרר מעט,כעת נעביר את הקוסקוס דרך הנפה ונכסה במגבת לחה .

  6. להכנת רוטב מתקתק:

  7. את כל מרכיבי הרוטב נרתיח בלהבה נמוכה 35 דקות,נסנן ונעביר לכלי הגשה,נזגג מעל הקוסקוס המוכן ותהנו מקוסקוס מיוחד לראש השנה עם מרקם קטיפתי ,בברכת שנה טובה 💗