לןגן

חריימה טריפוליטאי של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 05/09/2018 | 05:10
חריימה טריפוליטאי של סבתא לאה

תקציר המתכון: חריימה טריפוליטאי ללקק ת'אצבעות, רוטב מנצח, כל ביס חגיגה, מתכון מהיר וקל.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לדגים

להגשה רק אם רוצים

לחריימה

לפלפל הצ'ומה

אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנת הפלפל צ'ומה - מערבבים בקערה קטנה את השום הכתוש, פפריקה חריפה ומלח עד לקבלת משחה

  2. מכינים את החריימה - בסיר שטוח רחב שוליים עם מכסה (סיר סוטאז') מחממים את השמן, מוסיפים את הפלפל צ'ומה ומטגנים קלות, מוסיפים את רסק העגבניות, מים, כמון, קימל טחון מערבבים היטב ומבשלים עד שכמות המים מצטמצמת

  3. מוסיפים את פרוסות הדגים ומים לכיסוי הדגים, מכסים במכסה את הסיר, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית ומבשלים 20 דקות, לאחר 20 דקות מכבים את הלהבה, ממתינים 5 דקות ומגישים לצד חלה וזוללים

  4. טיפים...

  5. ממליצה תוך כדי בישול לטלטל את הסיר ימינה שמאלה או בתנועות מעגליות כדי שהדגים יכוסו היטב ברוטב הדגים

  6. אפשר להשתמש ב-2 כפות פלפל צ'ומה מוכן לחריימה (אני אוהבת להשתמש בפלפל צ'ומה מוכן של תבליני "יוחאי ביטון").

  7. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה