לןגן

חריימה טריפוליטאי אורגינל של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 05/09/2018 | 05:10
חריימה טריפוליטאי אורגינל של סבתא לאה

תקציר המתכון: חריימה טריפוליטאי ללקק ת'אצבעות, רוטב מנצח, כל ביס חגיגה, מתכון מהיר וקל

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לדגים

להגשה רק אם רוצים

לחריימה

לפלפל הצ'ומה

אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנת הפלפל צ'ומה...

  2. מערבבים בקערה קטנה את השום הכתוש, פפריקה חריפה או פפריקה חריפה + פפריקה מתוקה ומלח עד לקבלת משחה

  3. הכנת את החריימה...

  4. בסיר שטוח רחב שוליים עם מכסה (סיר סוטאז') מחממים את השמן, מוסיפים את הפלפל צ'ומה ומטגנים קלות 1-2 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות, כמון, קימל טחון, מלח כוס מים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות נוספות, מערבבים היטב ומבשלים עד שכמות המים מצטמצמת

  5. מוסיפים את פרוסות הדגים ומים רותחים לכיסוי הדגים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות ללא מכסה הסיר כדי שכמות רוטב הדגים יצטמצם, לאחר כ-10 דקות בישול ללא מכסה, מכסים במכסה את הסיר ומורידים ללהבה בינונית ומבשלים עוד 10 דקות, מכבים את הלהבה, ממתינים 5 דקות ומגישים לצד חלה וזוללים

  6. טיפים...

  7. ממליצה תוך כדי בישול לטלטל את הסיר ימינה שמאלה או בתנועות מעגליות כדי שהדגים יכוסו היטב ברוטב הדגים

  8. אפשר להשתמש ב-2 כפות פלפל צ'ומה מוכן לחריימה (אני אוהבת להשתמש בפלפל צ'ומה מוכן של תבליני "יוחאי ביטון").

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה