לןגן

רולדות ממולאות בפרג וממרח שוקולד

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 04/09/2018 | 22:22
רולדות ממולאות בפרג וממרח שוקולד

תקציר המתכון: בצק שמרים מעולה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למילוי

רכיבים לסירופ

אופן הכנה

  1. בקערה מנפים את הקמח עם אבקת האפייה מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את יתר החומרים ולבסוף מוסיפים את המים בהדרגה, אם צריך אפשר להוסיף עוד מים ללוש לבצק רך וגמיש ומעט דביק, לא צריך להוסיף קמח לאחר התפיחה הראשונה הבצק הופך להיות נוח לעבודה, לתת לתפיחה בערך כשעה עד שיכפיל את נפחו.

  2. בינתיים מכינים את מילוי הפרג:

  3. בקלחת מרתיחים מים עם סוכר, מוסיפים את גרידת הלימון, הקינמון סוכר וניל והפרג מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה עד שהפרג מוכן. מכבים את הגז מוסיפים את הדבש, המרגרינה ופירורי הלחם מערבבים ומניחים להצטנן.

  4. אופן הכנת הרולדות: לחלק את הבצק ל-5 כדורים. כל כדור לרדד למלבן בעובי של 3-4 מ"מ. מורחים על המלבן את ממרח השוקולד מגלגלים לרולדה. מרדדים מלבן לעובי של 3-4 מ"מ ומורחים את מלית הפרג מניחים להתפחה בערך כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן מורחים בביצה טרופה ואופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגות מתייצבות ומזהיבות. מכינים את הסירופ: מרתיחים את הסוכר עם המים ומי הורדים ומקררים. מברישים את העוגה החמה בנדיבות בסירופ כשהיא יוצאת מהתנור. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים יוצא טעים טעים לצד קפה או תה.