קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
הכניסי את הכרוב לשקית לקשור ולהכניס למיקרוגל למשך 10 דקות בערך
להוציא ולקרר היטב
לפרק לעלים עלים
לשטוף תחת זרם מים לסנן מנוזלים
להכין מילוי
בקערה לערבב את כל חומרי המילוי האורז הבשר הירק הבצל והתבלינים
להוסיף מעט שמן
ולערבב היטב
להכין את הרוטב
בסיר שטוח לטגן בצל עד לשקיפות להוסיף רסק לטגן מס דקות
לתבל במלח פילפל ופפריקה ומעט קינמון
להוסיף כוס מים ולהנמיך את האש
בנתיים למלא את העלים של הכרוב
נקח עלה גדול נחתוך באמצע ונוריד את החלק הקשה בעלה כך נוצרים לנו 2 עלים
לוקחים את החלק הרחב ומניחים כיוון הקרוב אלייך
לוקחים מהמילוי של הבשר והאורז
מניחים על העלה מקפלים בצדדים
ומגלגלים
מסדרים בסיר את כל הכרוב שמלאנו
מוסיפים מים רותחים מרתיחים למשך 5 דקות
להנמיך את האש ולבשל בערך 30-40 דקות הרוטב אמור להספג ונישאר מעט רוטב
טיפ
ניתן למלא את הכרוב ולא לבשל מיד אלא להקפיא ולהוציא כשרוצים לבשל לסדר בסיר ולהמשיך ע׳פ ההוראות
בהצלחה
לגירסה האפויה בתנור
אחרי שממלאים את הכרוב מכינים רוטב
טיגנתי בצל עד להזהבה הוספתי 3 כפות גדושות רסק עגבניות
פתחתי את זה בשמן עם הבצל במשך 2-3 דקות
להוסיף פפריקה מלח פילפל קינמון
לערבב
להוסיף 4 כוסות מים להביא לרתיחה
לסדר בתבנית את הכרוב ולשפוך את הרוטב
לסגור היטב דלא יצאו האדים
לאפות ב180 מעלות בערך שעה לפתוח ולבדוק שהאורז התבשל