לןגן

בלינצ'ס "בליני"

מאת: Anya Mazon, פורסם: 19/03/2015 | 10:04
בלינצ'ס "בליני"

תקציר המתכון: ניתן לאכול אותם גם מלוח (חמאה וקויאר אדום, גבינה לבנה סלומון, שמנת חמוצה וכ'ו...) ניתן לאכול אותם גם מתוק (חמאה ודבש, ריבה, סירופ מייפל וכ'ו...) וניתן לאכול אותם גם ללא תוספות כלל.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1. את הביצים מערבבים עם כוס חלב בקערה, מוסיפים סוכר, מלח, מוסיפים את כל הקמח ומערבבים לבצק חלק וסמיך ללא גושים. 2. מוסיפים את החלב שנשאר בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד שהבצק יהפוך לבלילת פנקייק. הבלילה צריכה לזרום בקלות מן המצקת, אבל לא להיות נוזלית יותר מדי. 3. בוחרים במחבת ברזל עבה כך שבליני לא יידבקו לתחתית. משמנים קלות את המחבת בשמן צמחי (חצי תפוח אדמה לא מבושל, טבול בשמן, הוא אחת מהשיטות לשמן את המחבת). 4. מחזיקים את המחבת ביד השמאל (לאדם ימני), יוצקים את הבלילה תוך סיבוב המחבת כך שהבלילה מתפשטת באופן שווה על תחתית המחבת. מנסים לקבל תוצאה דקה ככל האפשר ובלי חורים. מטגנים צד אחד והופכים ומטגנים בצד השני. מסירים מהמחבת ומוסיפים לערימה של בליני מוכנים. עוברים לטיגון הפנקייק הבא. 5. הגשה: בליני מתאימים למתוק וגם למלוח. מגישים אותם עם שמנת חמוצה, דבש וריבה ומצד שני בליני הולכים היטב עם קוויאר ודג מלוח. אפשר להכין בליני ממולאים, במילוי מתוק או מלוח.