לןגן

קובה חמוסטה

מאת: ,לימור שמואלי, פורסם: 31/08/2018 | 09:17

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבצק:

  2. כוס וחצי ג'ריש בקערה להוסיף מים רותחים שיכסה ועוד סנטימטר ולחכות חצי שעה. להוסיף שלוש כוסות סולת, כפית מלח, 3 כפות שמן וללוש - להוסיף מים חמים לפי הצורך עד שמתקבל בצק רך ונעים.

  3. למילוי:

  4. לטגן בצל, להוסיף חצי קילו בשר טחון, כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית פלפל שחור, פטרוזיליה, כוסברה וקצת סלרי רק העלים קצוץ.

  5. לקרר טוב טוב את הבשר ורק אז להתחיל לגלגל!

  6. למרק:

  7. לחמם שמן בסיר ולהוסיף 5-6 שיני שום ו2 קישואים חתוכים, לטגן דקה ולהוסיף תבלינים: מלח, 3 כפיות כורכום שטוחות, 3 כפיות חוויג' למרק, 2 כפיות אבקת מרק פרווה ( ללא מונוסודיום שעושה טעם לוואי), חצי כפית כמון וחצי כפית פלפל שחור לערבב ולהוסיף סלרי קצוץ ומנגולד קצוץ, מים רותחים ו2-3 לימונים סחוטים.

  8. תטעמו ותוסיפו אם צריך מלח /לימון לפי הטעם. להכניס את הקובה ולבשל על אש קטנה בערך 40 דקות