תקציר המתכון: **מתכון לא שלי**
קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 1, זמן הכנה: 40 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
מטגנים את הבצל וכשהוא מתרכך ונהיה שקוף מזיזים אותו הצידה. מניחים לידו במרכז הסיר את הפסטה, ובצד השני את העגבניות.
מוסיפים כוס מים לכל 100 גרם פסטה, כלומר 2 כוסות מים-היחס חשוב.
מכסים עם המכסה, ומחכים לרתיחה של המים. כשהפסטה מתרככת, מוסיפים את התבלינים , הפסטו והבזיליקום ומתחילים לערבב.
לוקחים את הרסק ומוסיפים לו מעט מים , ומוסיפים אחר כך לסיר. מערבבים היטב, נותנים לזה להתבשל עד שהפסטה מגיעה לריכוך הרצוי.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-5 דקות או יותר (אם יש סבלנות).