לןגן

"טרשי" חמוצים עיראקים של סבתא אלוויז

מאת: לאה מאיר, פורסם: 30/08/2018 | 05:43
"טרשי" חמוצים עיראקים של סבתא אלוויז

תקציר המתכון: נשנוש ממכר, מעולה, טעים שמוגש כמעט בכל ארוחה אבל... הכי טעים לצד הטבית או הסביח מתכון פשוט וקל.

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לירקות

לתערובת הנוזלים

אופן הכנה

  1. מרתיחים בסיר גדול את המים, חומץ יחד עם כל התבלינים ומערבבים היטב

  2. לאחר הרתיחה מוסיפים את הירקות, כשהירקות הקשים נכנסים ראשונים לפי הסדר הנ"ל: גזר, כרובית, לפת, קולרבי, סלרי, פלפלים (אדום, צהוב, כתום) ופלפל חריף ל-5 דקות

  3. לאחר 5 דקות להוסיף את הירקות הרכים הכרוב, המלפפונים שיני השום והרתיחו עוד 2 דקות נוספות

  4. מכבים את להבת האש, מערבבים היטב וממתינים 10 דקות בתוך המים הרותחים

  5. מעבירים את הירקות בעזרת כף מחוררת לצנצנת / צנצנות

  6. יוצקים את הנוזלים מעל הירקות ומכסים

  7. מניחים בטמפרטורת החדר במקום מוצל למשך 24 שעות ומעבירים למקרר

  8. זהו מוכן! כדאי נסו, חמוצים ממכרים שנשמרים במקרר להמון זמן

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה