קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
ראשית נמזוג כוס מים רותחים עם 8 יחידות של זעפרן . נניח להתקרר.
נשטוף תחת ברז מים את הבורגול ( העבה לא הדק), מייבש מעט.
בסיר עם שמן ושלוש שיני שום כתוש נבשל את הבורגול עם כוס מים , מלח ופלפל שחור . נניח להתקרר.
כעת נכין את המרינדה ,
נערבב מיץ מחצי לימון עם הזעפרן,
1/4 כוס שמן, פלפל שחור גרוס, מלח,כפית פלפל צומה וכפית תבלין לדגים.
נקלוף את תפוחי האדמה , נחצה לשניים ונניח בתבנית , נשפוך עליהם חצי מהמרינדה שהכנו .
את הדג נמלא בבורגול שעורבב עם הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים יחד עם שני שיני שום כתוש , נניח את הדגים על התפוחי האדמה ונשפוך את יתרת המרינדה על כל התבנית .
נוסיף מעט פטרוזיליה וכוסברה קצוצים ופלחי לימון .
נכניס לתנור על חום של 200 מעלות למשך 20 דקות ,
לאחר מיכן נכסה בנייר כסף לעוד 40 דקות .
בתאבון ובהצלחה 🌹