לןגן

אמנון במלית בורגול ועשבי תיבול במרינדת זעפרן-דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 29/08/2018 | 19:41
אמנון במלית בורגול ועשבי תיבול במרינדת זעפרן-דורית כהן

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נמזוג כוס מים רותחים עם 8 יחידות של זעפרן . נניח להתקרר.

  2. נשטוף תחת ברז מים את הבורגול ( העבה לא הדק), מייבש מעט.

  3. בסיר עם שמן ושלוש שיני שום כתוש נבשל את הבורגול עם כוס מים , מלח ופלפל שחור . נניח להתקרר.

  4. כעת נכין את המרינדה ,

  5. נערבב מיץ מחצי לימון עם הזעפרן,

  6. 1/4 כוס שמן, פלפל שחור גרוס, מלח,כפית פלפל צומה וכפית תבלין לדגים.

  7. נקלוף את תפוחי האדמה , נחצה לשניים ונניח בתבנית , נשפוך עליהם חצי מהמרינדה שהכנו .

  8. את הדג נמלא בבורגול שעורבב עם הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים יחד עם שני שיני שום כתוש , נניח את הדגים על התפוחי האדמה ונשפוך את יתרת המרינדה על כל התבנית .

  9. נוסיף מעט פטרוזיליה וכוסברה קצוצים ופלחי לימון .

  10. נכניס לתנור על חום של 200 מעלות למשך 20 דקות ,

  11. לאחר מיכן נכסה בנייר כסף לעוד 40 דקות .

  12. בתאבון ובהצלחה 🌹