ממולאים טבעוניים / צמחוניים / ללא גלוטן הכי טעימים שיש של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 28/08/2018 | 05:30
תקציר המתכון:
"מעדן" ירקות בתנור ממולאים באורז, עדשים שחורות ברוטב חמוץ מתוק שתמיד קוצר מחמאות, מנה מנצחת ומוצלחת לאירוח לטבעונים, לצמחונים, לרגישים לגלוטן ולאוכלים הכל.
קטגוריה: טבעוניים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
ירקות
-
4-5 פלפלים בינוניים (אדום, צהוב, כתום).
-
5 קישואים קטנים.
-
4 בצלים גדולים אדומים/לבנים (אני השתמשתי בבצלים אדומים).
-
3-4 סלקים.
-
1 כרוב בינוני.
מילוי
-
1 כוס אורז שטוף היטב ומבושל חלקית (בשלו את האורז עם כפית מלח, כפית שמן, כוס וחצי מים רותחים 8 דקות).
-
1/2 כוס עדשים שחורות (בשלו את העדשים חצי בישול כרבע שעה, הקפידו, הוציאו עדשה אחת ונסו ללחוץ עליה בעזרת הבוהן, העדשה אמורה להימעך אבל לא בקלות רבה מדי)
-
1 בצל קצוץ דק.
-
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות.
-
כף רסק עגבניות.
-
3 כפות שמן זית / קנולה.
-
10 עלי נענע (לא לוותר מוסיף המון טעם).
-
3 שיני שום כתושות.
-
ואת כל הליבה שרוקנו מהירקות (קישואים, סלק, כרוב, בצל).
-
תבלינים: 1 כף אבקת מרק עוף פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט (ניתן להחליף בכף מלח), 2 כפות רוטב רימונים (לא לוותר), 2 כפות רוטב תמרינדי (לא לוותר), 1 כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף), חצי כפית בהרט, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור.
-
שמים בקערה גדולה את האורז, העדשים השחורות, בצל, עגבניות, רסק העגבניות, שמן, עלי הנענע, שיני השום ואת כל מילוי הירקות, מתבלים בתבלינים מערבבים היטב ושמים בצד.
רוטב
-
2 כפות רסק עגבניות (קופסה קטנה של רסק עגבניות 100 גרם).
-
1 כף אבקת מרק עוף פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט פרווה (ניתן להחליף בכףב. מלח).
-
1 כף פפריקה מתוקה.
-
1 כפית שטוחה בהרט.
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור.
-
חצי כפית מלח.
-
רבע כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף, אפשר לוותר).
-
כף גדושה סוכר לבן / חום בהיר (דמררה).
-
2 כפות סילאן (דבש תמרים).
-
2 כפות רוטב רימונים
-
2 כפות רוטב תמרינדי.
-
מיץ סחוט טרי מלימון בינוני.
-
4 שיני שום כתושות.
-
2 כפות שמן זית / קנולה.
-
2 כוסות מים חמים.
-
מערבבים היטב, טועמים משפרים טעמים, הרוטב אמור להיות חמוץ מתוק.
אופן הכנה
-
מכינים את הירקות למילוי..
-
רוחצים היטב מרוקנים את כל הירקות
-
קישואים אין צורך לקלף רק לרוקן את תוכנם לקבלת צינור חלול למילוי
-
סלקים לקלף, לבשל עד שסכין חודרת במקצת, לקרר ולרוקן את תוכנם
-
בצלים לקלף ולחרוץ פס עבה עד אמצע הבצל, להכניסו למים רותחים ולהפריד עלה עלה ולקרר
-
כרוב להכניס לסיר עמוק במים בשלמותו, מביאים לרתיחה ובכל פעם שעלים חיצוניים מתרככים מקלפים אותם ומניחים בצד שיתקררו או דרך נוספת היא להכניס את הכרוב למקפיא ללילה שלם, להוציא מהמקפיא לחכות להפשרה ואז עלי הכרוב רכים ומאפשרים מילוי
-
הרכבת הממולאים..
-
ממלאים את הירקות בתערובת המילוי ומניחים על תבנית גדולה משומנת מעט
-
שופכים מעל בזהירות את הרוטב, (הרוטב צריך לכסות את הירקות כמעט עד הסוף) מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף
-
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לשעתיים, שעתיים וחצי, מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף ואופים עוד 15 דקות עד להשחמה
-
זהו מוכן! כדאי נסו, השקיעו, מתכון מושלם, מנצח לאירוח לחגים מתאים לכולם וניתן להכינו יום לפני, בחימום חוזר זה יהיה אפילו יותר טעים
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה