לןגן

ממולאים טבעוניים / צמחוניים / ללא גלוטן הכי טעימים שיש של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 28/08/2018 | 05:30
ממולאים טבעוניים / צמחוניים / ללא גלוטן הכי טעימים שיש של סבתא לאה

תקציר המתכון: "מעדן" ירקות בתנור ממולאים באורז, עדשים שחורות ברוטב חמוץ מתוק שתמיד קוצר מחמאות, מנה מנצחת ומוצלחת לאירוח לטבעונים, לצמחונים, לרגישים לגלוטן ולאוכלים הכל.

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

ירקות

מילוי

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות למילוי..

  2. רוחצים היטב מרוקנים את כל הירקות

  3. קישואים אין צורך לקלף רק לרוקן את תוכנם לקבלת צינור חלול למילוי

  4. סלקים לקלף, לבשל עד שסכין חודרת במקצת, לקרר ולרוקן את תוכנם

  5. בצלים לקלף ולחרוץ פס עבה עד אמצע הבצל, להכניסו למים רותחים ולהפריד עלה עלה ולקרר

  6. כרוב להכניס לסיר עמוק במים בשלמותו, מביאים לרתיחה ובכל פעם שעלים חיצוניים מתרככים מקלפים אותם ומניחים בצד שיתקררו או דרך נוספת היא להכניס את הכרוב למקפיא ללילה שלם, להוציא מהמקפיא לחכות להפשרה ואז עלי הכרוב רכים ומאפשרים מילוי

  7. הרכבת הממולאים..

  8. ממלאים את הירקות בתערובת המילוי ומניחים על תבנית גדולה משומנת מעט

  9. שופכים מעל בזהירות את הרוטב, (הרוטב צריך לכסות את הירקות כמעט עד הסוף) מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף

  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לשעתיים, שעתיים וחצי, מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף ואופים עוד 15 דקות עד להשחמה

  11. זהו מוכן! כדאי נסו, השקיעו, מתכון מושלם, מנצח לאירוח לחגים מתאים לכולם וניתן להכינו יום לפני, בחימום חוזר זה יהיה אפילו יותר טעים

  12. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה