תקציר המתכון: מתכון מנצח !
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
לשים בקערת מיקסר את שמרים יבשים
להוסיף את המים הפושרים
להמיס מעט על ידי ערבוב בכף.
להוסיף מעל את הקמח
להוסיף מעל הקמח את המלח, הסוכר והשמן
ללוש עם וו לישה במהירות נמוכה במשך 10 דקות, לא פחות
להתפיח במשך שעה
לחלק את הבצק לעיגולים קטנים.מכל עגול להכין לחמניה קטנה.להניח על נייר אפיה חתוך למלבנים.
להתפיח שוב במשך 45 דקות.
לחמם בסיר שמן עמוק.
להנמיך את האש, ו'להפוך' את הפריקסה לתוך השמן , כך שנייר האפיה נשאר למעלה.
להסיר את נייר האפיה עם מלקחיים.
להשחים מעט ולהפוך על מנת לטגן מצידו השני.
חשוב:
הפריקסה צריך להיטגן מבפנים, לכן להבה גבוהה תשחים אותו, אך הוא ישאר בצקי. לכן ה' משחק ' באש חשוב מאוד.
אם החום איננו מספיק, מגבירים שוב את הלהבה תוך כדי ומנמיכים.
מילוי :
לאחר שמתקררים למלא בחומרי המילוי.