סיר שמח של קציצות בשר עם אפונה וסלרי של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 25/08/2018 | 19:12
תקציר המתכון:
ללקק ת'אצבעות, תבשיל ירוק מלא טעם של קציצות בשר רכות ונימוחות שהילדים והנכדים שלי טורפים, מתכון פשוט, מהיר, וכן אפשר גם בפסח.
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
לקציצות הבשר ...
-
1 קילו בשר בקר טרי טחון (עם שומן 15%-20%) פלדה, צוואר, צלעות.
-
1 בצל גדול, קלוף קצוץ דק דק.
-
4 כפות שמן.
-
1/4 כוס מיי סודה (מים מוגזים).
-
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק.
-
חופן עלי סלרי קצוצים דק.
-
1/4 צרור כוסברה קצוץ דק דק (רק לאוהבי הכוסברה, אפשר לוותר).
-
4 שיני שום כתושות.
-
1/2 כוס פירורי לחם, לרגישים לגלוטן החליפו ב-1/2 כוס כפות פירורי לחם ללא גלוטן, בפסח החליפו ב-1/2 כוס קמח מצה דק.
-
1 ביצה.
-
1 כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט אפשר להחליף ב-1 כפית מלח.
-
1 כפית מלח.
-
1/2 כפית כמון.
-
1/2 כפית פלפל שחור.
-
1/2 כפית בהרט או 1/2 כפית ראס אל חנות (מה שאוהבים).
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה.
-
1/2 כפית כורכום.
-
1/4 כפית אגוז מוסקט.
-
לרוטב ...
-
1/4 כוס שמן.
-
1 בצל גדול, קצוץ דק דק.
-
3-4 גבעולי סלרי, שטופים היטב וקצוצים גס (את עלי הסלרי יש לשמור בצד ולהוסיפם 5 דקות לפי כיבוי הלהבה של התבשיל)
-
2 תפוחי אדמה קלופים, וחתוכים לקוביות קטנות.
-
4 שיני שום כתושות.
-
1 חבילה של אפונה ירוקה מוקפאת (800 גרם).
-
1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף ב-1 כף שטוחה מלח).
-
1 כפית גדושה כורכום.
-
1 כפית גדושה כמון.
-
1 כפית שטוחה מלח.
-
1 כפית פלפל שחור.
-
1 כפית כוסברה טחונה.
-
1/2 כפית בהרט או 1/2 כפית ראס אל חנות (מה שאוהבים).
-
4-5 כוסות מים רותחים.
אופן הכנה
-
הכנת הקציצות..
-
שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב היטב לתערובת אחידה (ממליצה ללוש כמה דקות טובות), יוצרים כדורים קטנים (ממליצה בידיים מעט רטובות) מניחים במקרר לשעה לספיגת טעמים (כדי לקבל כדורים יפים ובגודל אחיד אני משתמשת בכף גלידה)
-
הכנת הרוטב..
-
מחממים את השמן בסיר רחב עם מכסה (סיר סוטאז'), מטגנים את הבצל, גבעולי הסלרי, קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב היטב
-
מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים היטב היטב, טועמים מתקנים תיבול אם יש צורך, מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ללהבה בינונית, שמים בזהירות את הכדורים בתוך הרוטב, מטלטלים בזהירות את הסיר ימינה שמאלה כדי שכדורי הבשר יעטפו היטב ברוטב, מבשלים 25-30 דקות עם מכסה סגור, לאחר 25-30 דקות מוסיפים את האפונה ועלי הסלרי ומבשלים עוד 10 דקות נוספות
-
הגישו לצד אורז לבן, פירה קוסקוס (מה שאוהבים)
-
זהו מוכן! אחלה מנה במינימום עבודה, אני מבשלת את המנה הנפלאה הזו כאשר אני ממהרת ולחוצה בזמן, מבטיחה לכם שהתבשיל יהיה אצלכם קבוע במטבח
-
בתיאבון! אז...כנסו למטבח וספרו איך היה