לןגן

סיר שמח של קציצות בשר עם אפונה וסלרי של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 25/08/2018 | 19:12
סיר שמח של קציצות בשר עם אפונה וסלרי של סבתא לאה

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות, תבשיל ירוק מלא טעם של קציצות בשר רכות ונימוחות שהילדים והנכדים שלי טורפים, מתכון פשוט, מהיר, וכן אפשר גם בפסח.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת הקציצות..

  2. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב היטב לתערובת אחידה (ממליצה ללוש כמה דקות טובות), יוצרים כדורים קטנים (ממליצה בידיים מעט רטובות) מניחים במקרר לשעה לספיגת טעמים (כדי לקבל כדורים יפים ובגודל אחיד אני משתמשת בכף גלידה)

  3. הכנת הרוטב..

  4. מחממים את השמן בסיר רחב עם מכסה (סיר סוטאז'), מטגנים את הבצל, גבעולי הסלרי, קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב היטב

  5. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים היטב היטב, טועמים מתקנים תיבול אם יש צורך, מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ללהבה בינונית, שמים בזהירות את הכדורים בתוך הרוטב, מטלטלים בזהירות את הסיר ימינה שמאלה כדי שכדורי הבשר יעטפו היטב ברוטב, מבשלים 25-30 דקות עם מכסה סגור, לאחר 25-30 דקות מוסיפים את האפונה ועלי הסלרי ומבשלים עוד 10 דקות נוספות

  6. הגישו לצד אורז לבן, פירה קוסקוס (מה שאוהבים)

  7. זהו מוכן! אחלה מנה במינימום עבודה, אני מבשלת את המנה הנפלאה הזו כאשר אני ממהרת ולחוצה בזמן, מבטיחה לכם שהתבשיל יהיה אצלכם קבוע במטבח

  8. בתיאבון! אז...כנסו למטבח וספרו איך היה