לןגן

פלפל ממולא עם קינואה ואורז

מאת: מוריה רז יונה, פורסם: 25/08/2018 | 11:01
פלפל ממולא עם קינואה ואורז

תקציר המתכון: אמהות יקרות! בתור אמהות אנחנו רוצות לתת לילדים שלנו את הטוב ביותר... ראיתי שזה לא כל כך הולך בסירים נפרדים, תחילה קינואה בסיר, אורז מלא בסיר.... ואז חשבתי אולי כדאי להסוות את המצרכים הנהדרים בתוך פלפל וברוטב שמקנה להם מראה יחסית זהה. והטעם כמובן נהדר. אז הנה לכם מתכון "ערמומי" של פלפל ממולא. שיהיה בתיאבון ובעיקר לבריאות

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למילוי

לרוטב

אופן הכנה

  1. מתחילים עם הרוטב

  2. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב עם מעט שמן

  3. בינתיים את העגבניות חוצים לחצי שמים בקערה וטוחנים עם בלנדר מוט, (אפשר בשיטה הארוכה של להרתיח את העגבניות לקלף את הקליפה-במקום הבלנדר מוט)

  4. מסננים את העגבניות המרוסקות כך שהתוכן יהיה בסיר ושאר החתיכות של הקליפה ישארו במסננת.

  5. נותנים לכל העסק לבעבע ומוסיפים רסק ואת שאר התבלינים.

  6. מוסיפים את המים עד חצי גובה סיר מכבים את האש!

  7. לתערובת- שמים את הכל בקערה יחד עם כל התבלינים והירק ומערבבים לאיחוד.

  8. לפלפלים- חוצים את ראשי הפלפל שוטפים היטב עושים חריץ נוסף בתחתית כל פלפל וממלאים בתערובת.

  9. מניחים את הפלפלים בצורה מסודרת בסיר מבשלים על אש בינונית-נמוכה ודואגים שלא יגמרו המים ניתן להוסיף מים לפי הצורך ובדרך כלל יש צורך, חשוב לא למלא מההתחלה כמות גדולה של מים כדי שהאורז לא יברח לנו החוצה מהפלפל. וכל פעם לקחת מעט מהרוטב לתוך הפלפל. מבשלים כ-45 דקות. ואז מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש 200 מעלות לרבע שעה. אפשר לדלג על השלב הזה-ולתת עוד רבע שעה על הגז.

  10. ו.... זהו פלפל טעים מאד בתיאבון לכולם!