קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
ראשית בקערת המקסר נלוש את מרכיבי הבצק לפחות במשך 10 דקות .
קמח, אבקת אפיה , סוכר,דבש,
מלח ומים פושרים להתחיל עם שתי כוסות ולהוסיף במידת הצורך עוד חצי כוס .
מי מיכן שרוצה ג’חנון מתקתק יכולה להוסיף עוד כף אחת סוכר,
לא לוותר על הדבש, הוא זה שנותן צבע מעלף לג׳ חנון .
ממליצה להוסיף שתי כפות סוכר ואחת דבש לאילו מביניכן שלא רוצה לקבל ג’חנון מתקתק .
אחרי שלשנו את הבצק, לתת לו מנוחה של 40 דקות .
לאחר 40 דקות, לקרוץ כדורים
מהבצק ( לי יצאו 15) מאוד תלוי בגודל הג׳חנון שתבחרו.
לעסות כל כדור בצק בשמן קנולה בנדיבות , לסדר את כל הכדורים במגש ולכסות בניילון נצמד לפחות לחמש שעות .
לאחר חמש שעות לקחת כדור , לשמן משטח עבודה ולרדד אותו עד לשקיפות עם מערוך,
אין צורך בעבודת ידיים,
המערוך עושה עבודה נפלאה .
להניח בנדיבות מרגרינה על כל עלה מרודד ולהתחיל לגלגל אותו לכמה שיותר גלגולים, לא לפחד מהמרגרינה , היא זו שתיתן לכן תוצאה של ג’חנון מעלף וטעים במיוחד .
את המרגרינה ניתן להמיס או להשתמש בה כמוני כשהיא רכה מאוד .
לסדר את הג׳חנונים בסיר ג’חנון בצורת שתי וערב,
לשמן את הסיר קודם לכן את הסיר עם נייר אפייה ועליו למרוח מרגרינה גם .
יש לאפות את הג׳חנון על 110 מעלות לפחות 10 שעות
בתאבון ובהצלחה 🌹