לןגן

ג׳חנון אורגינל -דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 25/08/2018 | 01:38
ג׳חנון אורגינל -דורית כהן

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית בקערת המקסר נלוש את מרכיבי הבצק לפחות במשך 10 דקות .

  2. קמח, אבקת אפיה , סוכר,דבש,

  3. מלח ומים פושרים להתחיל עם שתי כוסות ולהוסיף במידת הצורך עוד חצי כוס .

  4. מי מיכן שרוצה ג’חנון מתקתק יכולה להוסיף עוד כף אחת סוכר,

  5. לא לוותר על הדבש, הוא זה שנותן צבע מעלף לג׳ חנון .

  6. ממליצה להוסיף שתי כפות סוכר ואחת דבש לאילו מביניכן שלא רוצה לקבל ג’חנון מתקתק .

  7. אחרי שלשנו את הבצק, לתת לו מנוחה של 40 דקות .

  8. לאחר 40 דקות, לקרוץ כדורים

  9. מהבצק ( לי יצאו 15) מאוד תלוי בגודל הג׳חנון שתבחרו.

  10. לעסות כל כדור בצק בשמן קנולה בנדיבות , לסדר את כל הכדורים במגש ולכסות בניילון נצמד לפחות לחמש שעות .

  11. לאחר חמש שעות לקחת כדור , לשמן משטח עבודה ולרדד אותו עד לשקיפות עם מערוך,

  12. אין צורך בעבודת ידיים,

  13. המערוך עושה עבודה נפלאה .

  14. להניח בנדיבות מרגרינה על כל עלה מרודד ולהתחיל לגלגל אותו לכמה שיותר גלגולים, לא לפחד מהמרגרינה , היא זו שתיתן לכן תוצאה של ג’חנון מעלף וטעים במיוחד .

  15. את המרגרינה ניתן להמיס או להשתמש בה כמוני כשהיא רכה מאוד .

  16. לסדר את הג׳חנונים בסיר ג’חנון בצורת שתי וערב,

  17. לשמן את הסיר קודם לכן את הסיר עם נייר אפייה ועליו למרוח מרגרינה גם .

  18. יש לאפות את הג׳חנון על 110 מעלות לפחות 10 שעות

  19. בתאבון ובהצלחה 🌹