לןגן

שמרים שוקולד

מאת: Merav Vaknin, פורסם: 23/08/2018 | 10:02
שמרים שוקולד

תקציר המתכון: טעימה בטירוף. שומרת על טריות גם לאחר מספר ימים. הבצק פרווה, המילוי יכול להיות גם חלבי.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לזיגוג

למילוי

לסירופ

עבור 4 עוגות בתבנית אינגליש קייק (מעוניינות בפחות, חלקו את הכמות)

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק:

  2. בקערת מיקסר שמים 2 כפות שמרים.

  3. מוסיפים מעל את המים הפושרים, ומערבבים מעט כדי להמיס את השמרים.

  4. מוסיפים מעל את הקמח.

  5. ממיסים את המחמאה כדקה במיקרוגל.

  6. מוסיפים את המחמאה, הביצים, הסוכר והמלח לקערה.

  7. מערבלים עם וו לישה לפחות 10 דקות, לא פחות. עד לקבלת בצק אחיד.

  8. מכסים ומתפיחים במשך שעה.

  9. הרכבת הקראנץ:

  10. מחלקים את הבצק ל 4 חלקים.

  11. מרדדים חלק ראשון למלבן, מורחים שוקולד ומגלגלים לרולדה. חוצים את הרולדה באמצע, ויוצרים בורג משני החלקים. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת. חוזרים על הפעולה עם יתר 3 החלקים.

  12. מתפיחים שוב למשך שעה.

  13. מברישים בביצה.

  14. אופים בתנור שחומם מראש ב 180 מעלות, למשך 30 דקות.

  15. הכנת הסירופ:

  16. בסיר קטן מרתיחים את המים וממסים בתוכם את הסוכר.

  17. עם הוצאת העוגות מהתנור, נמזוג עם כף מעל העוגות את סירופ.