לןגן

עוגת קרמבו חלבה

מאת: מרי שרעבי, פורסם: 22/08/2018 | 23:19
עוגת קרמבו חלבה

תקציר המתכון: מקפיצה אדרנלין

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לעוגת שוקולד

לקרם חלבה

לציפוי שוקולד

לקישוט

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. עוגת שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

  3. בקערה שמים שוקולד וחמאה וממסים במיקרוגל או על סיר אדים כפול עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

  4. מוסיפים מלח, סוכר ווניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  5. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך ערבוב בין הוספה להוספה.

  6. מוסיפים קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה.

  7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהעוגה תפוחה ויציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

  8. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

  9. קרם חלבה: בקערת מיקסר שמים שמנת, אבקת סוכר, טחינה, אינסטנט פודינג ווניל ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

  10. יוצקים את הקרם על גבי העוגה הקרה ומיישרים את החלק העליון.

  11. מקפיאים את העוגה במשך 2-3 שעות לפחות או עד שהקרם קפוא לגמרי.

  12. ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.

  13. יוצקים את ציפוי השוקולד על גבי העוגה הקפואה ומיישרים.

  14. מקפיאים למשך כשעה עד שהציפוי מתייצב.

  15. מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומקשטים בשערות חלבה בחלק העליון.

  16. מפשירים במשך 2-3 שעות במקרר לפני ההגשה.

  17. באהבה מרי שרעבי