לןגן

לחם טורפידו

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 22/08/2018 | 10:34
לחם טורפידו

תקציר המתכון: לחם פרינה משודרג עם חצי כפית שמרים יבשים תענוג של לחם

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

אופן הכנה

  1. לספוג: לערבב הכל ביחד לבלילה בצקית בקופסא עם מכסה או קערית עם נילון נצמד

  2. להניח על השיש להתססה שמונה שעות ואז למקרר ליומיים

  3. אפשר להשתמש מיד לאחר השמונה שעות.השהייה הנוספת במקרר היא אופציה לטעמים יותר עמוקים אבל הכי ממליצה…

  4. לבצק:

  5. המתכון הוא ל2 כיכרות לחם.

  6. בקערה של מיקסר עם וו גיטרה לערבב את כל המצרכים למעט מלח ושמן יחד עם הספוג וללוש על נמוך דקה אחת. להוסיף מלח וללוש עוד חצי דקה להוסיף את השמן בהדרגה ולהמשיך ללוש עוד דקה

  7. בעזרת מרית לאסוף את הבצק מהדפנות ולהמשיך ללוש על בינוני 4-6 דקות או עד שהבצק ניפרד מהדפנות וניקה את הקערה... בשלב זה להחליף לוו לישה וללוש 10 דקות על בינוני.

  8. או עד שהבצק ייצא חלק ומבריק. להעביר לקערה נקיה ולכסות עם ניילון ניצמד לשעה.

  9. לאחר שעה לשמן את הידיים ולקפל פנימה את הבצק בתנועות סיבוביות 8 פעמים....

  10. לתת לנוח חצי שעה ולחזור על אותו קיפול עוד פעם אחת בלבד. לתת לנוח לעוד חצי שעה.

  11. לבנתיים לחמם תנור ל 230 מעלות ולהכניס אבן לפיצה אם יש.

  12. לחתוך 2 חתיכות שוות של נייר אפיה לגודל של 30 על 15 סמ להניח על תבנית הפוכה ולקמח באדיבות.

  13. לאחר ההתפחה האחרונה…על משטח מקומח לשפוך את הבצק בעדינות ולא להוריד את הנפח לגמרי לחצות ל2 חלקים שווים ולקמח את הידיים תוך כדי לחיצות מעל החלק החתוך לעצב מלבן בגודל של 30 על 15סמ ובשלב זה לקפל קצה אחד לאמצע ומעליו את הקצה השני כמו קיפול מכתב על שלוש.

  14. לחזור על אותה פעולה עם החלק של הבצק השני... לפזר מעט קמח ולכסות עם ניילון ניצמד ולתת לנוח ל 40 דקות.. להוריד את הניילון שהנחנו מעל ולפח. אם משתמשים ב אבן פיצה אז להחליק את הלחמים עם הנייר מעל האבן.

  15. ואם אין אן אז להכניס את התבנית כמות שהיא להשפריץ מים קלות על הלחמים ולאפות 22 דקות ב5 דקות הראשונות להשפריץ על הלחמים מים 3-4 פעמים.

  16. לאחר שהלחם נאפה והשחים.

  17. להוצא מהתנור ולקרר לחצי שעה לפני שפורסים.

  18. הלחם נשאר טרי עד שלושה ימים.

  19. אפשר להקפיא עד חודש ימים לקרר היטב את הכיכר לעטוף בניילון ניצמד כפול ואז בשקית רגילה בכדי למנוע כוויות קור..

  20. להוציא מהמקפיא להפשיר על השיש להכניס לתנור ל 10 דקות על חום בינוני והוא טעים וקריספי כמו ביום הולדתו.....