קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
אופן הכנת הקלתית:
מערבבים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית
מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים עד לקבל בצק אחיד ולא דביק
משטחים את הבצק ל"פיתה", ומכניסים למקרר לשעה
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק של בצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר), מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות
מחממים תנור ל-180 מעלות
אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית)
אופן הכנת המלית:
מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומורידים מהאש, מוסיפים שוקולד (שבור) וחמאה ומערבבים היטב, מקררים ומוסיפים חלב מערבבום ושופכים לקלתית, מקררים ובתאבון