לןגן

פאי שוקולד

מאת: זהר מנדל, פורסם: 21/08/2018 | 02:20
פאי שוקולד

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הקלתית:

  2. מערבבים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית

  3. מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים עד לקבל בצק אחיד ולא דביק

  4. משטחים את הבצק ל"פיתה", ומכניסים למקרר לשעה

  5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק של בצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה עם הבצק על התבנית, ולקלף את הנייר), מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות

  6. מחממים תנור ל-180 מעלות

  7. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט (ובינתיים מכינים את המלית)

  8. אופן הכנת המלית:

  9. מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה ומורידים מהאש, מוסיפים שוקולד (שבור) וחמאה ומערבבים היטב, מקררים ומוסיפים חלב מערבבום ושופכים לקלתית, מקררים ובתאבון