לןגן

פריקסה

מאת: זהר מנדל, פורסם: 21/08/2018 | 00:57
פריקסה

תקציר המתכון: כמה שמשמין, ככה טעים

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים את כל מצרכי הבצק ומתפיחים כשעה, בינתיים חותכים נייר אפיה לרצועות.

  2. מכינים לחמניות בגודל הרצוי, מניחים לחמניה אחת על נייר אפיה אחד

  3. מתפיחים 10-20 דקות.

  4. מחממים שמן עמוק, לוקחים רצועת נייר אפיה עם בצק, מניחים בזהירות בתוך הסיר, הנייר יתנתק מייד מהבצק ומטגנים משני הצדדים.

  5. חותכים וממלאים במילוי

  6. אופן הכנת המילוי

  7. מקלפים וחותכים גס את תפו"א ומבשלים עם מים וכפית מלח.

  8. מבשלים את הביצים

  9. מקררים את תפו"א והביצים

  10. מסננים את השמן מהטונה, חותכים את מצרכי המילוי ומערבבים.

  11. אין צורך בתבלינים נוספים.

  12. במידה וחסר, להוסיף מלח ופלפל