לןגן

כרוב ממולא

מאת: מירי גולני, פורסם: 18/08/2018 | 01:37
כרוב ממולא

תקציר המתכון: הפעם בישלתי את הכרוב הממולא בתוך סיר ממולאים עם קישואים וחצילים

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. עושים חור באמצע הכרוב, להוציא את הליבה בעזרת סכין חדה עד אמצע הכרוב, ומוסיפים מלח בתוך החור

  2. מכניסים את הכרוב לסיר גדול עם מים רותחים ל-1/2 שעה, עד שהכרוב מתרכך, אני מכניסה אותו לשקית סגורה למיקרוגל ל -9 דקות. לבדוק אם הכרוב התרכך

  3. אני מכינה את עלי הכרוב יום לפני המילוי, מפרקת אותם לעלים בודדים ושומרת בשקית סגורה במקרר

  4. בזמן שהכרוב מתרכך מכינים את הרוטב בסיר רחב. מזהיבים את הבצל בסיר בו מבשלים את הכרוב הממולא. לאחר הזהבת הבצל להוסיף חצי כפית כורכום, כף גדושה פפריקה מתוקה, נערבב, ונוסיף את העגבניות המגוררות, רסק עגבניות. נפזר פלפל שחור גרוס, סוכר ושתי כוסות מים רותחים עם כף מרק עוף. לטעום את הרוטב ולשפר טעמים

  5. אם מכינים עם אורז שהוא לא אורז עגול, עדיף לבשל את האורז בישול קצר עם מעט שמן ו-1 כף אבקת מרק

  6. מכינים את תערובת המילוי כולל בשר, 1 בצל מטוגן (או לחילופין בצל מגורר), פטרוזיליה קצוצה אורז ותבלינים - אני טועמת את המילוי ומשפרת טעמים

  7. מוציאים את הכרוב מהמים ולאט לאט מפרידים את העלים. מסירים בזהירות בעזרת סכין חדה מכל עלה את העורק המרכזי שלו. משטחים את העלים אחד על השני כשהחלק המחוספס עם העורקים של העלה כלפי מעלה, ובצד זה ממלאים את הכרוב. את העלים הגדולים לחצות לשתיים. מניחים את העלה על קרש חיתוך, כך שצדו החלק יותר כלפי הקרש. מניחים כף מהמילוי במרכז העלה. מקפלים את שולי העלה מימין ומשמאל למרכז, מעל המילוי, מגלגלים את העלה הממולא מכם והלאה ומהדקים, כמו רולדה. מניחים בתחתית הסיר כך ששולי הקיפול כלפי תחתית הסיר. ממשיכים למלא את העלים באותה צורה ומסדרים אותם במעגלים ובשכבות.

  8. כשמכינים כרוב ממולא ללא בשר - אני מוסיפה לאורז בצל מטוגן, צרור כוסברה קצוצה דק ומתבלת את האורז עם מלח, פלפל, אבקת מרק. טועמת וממלאת את הכרוב

  9. כשהרוטב מבעבע מכניסים לתחתית הסיר שאריות חתוכות מהכרוב שלא השתמשנו, ומעל את הכרוב הממולא כשהחלק הפתוח מהכרוב הממולא כלפי מטה. מוסיפים מים שיכסו בגובה הכרוב אך לא מעבר לזה. מכסים את הכרובים הממולאים עם צלחת שטוחה או מכסה שקוטרם קטן מקוטר הסיר, ומהדקים, על מנת שהממולאים לא יצופו. אם במהלך הבישול חסר נוזלים להוסיף מעט מים. מבשלים כשעה וחצי עד שעתיים על להבה נמוכה ואח"כ אפשר להכניס לתנור כדי שהעלים ישחימו קצת - לא חובה