לןגן

עוגת תפוחים -דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 18/08/2018 | 00:34
עוגת תפוחים -דורית כהן

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית , נלוש היטב את מרכיבי הבסיס עד לקבלת בצק גמיש ומעט דביק ,

  2. נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר לפחות לחמש שעות .

  3. בינתיים, נקלוף את התפוחים מקליפתם , נחתוך לקוביות גסות,

  4. נניח בסיר עם הקינמון, הסילן והסוכר. נבשל עד לריכוך על להבה נמוכה .

  5. נניח במסננת להגרת הנוזלים במידה ונשארו .

  6. לאחר חמש שעות ,

  7. נוציא את הבצק הפריך,

  8. נשמור חצי כוס ממנו לגירוד למעל העוגה ואת הבצק הנותר נניח בתבנית , אין צורך לשמן את התבנית , בבצק ישנו מספיק שומן .

  9. נמרח על הבצק את הריבה שהימסנו מעט במיקרו ומעליה נניח את מלית התפוחים עם האגוזי מלך הגרוסים והחמוציות .

  10. נגרד מעל הכל את הבצק שנותר באופן פירורי ואחיד .

  11. ניתן לקשט עם מעט חמוציות לפני האפיה .

  12. נכניס לתנור בחום 175 מעלות עד להזהבה .

  13. לאחר שהעוגה התקררה ניתן לפדר באבקת סוכר .

  14. בתאבון ובהצלחה. 🌹