קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
ראשית , נלוש היטב את מרכיבי הבסיס עד לקבלת בצק גמיש ומעט דביק ,
נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר לפחות לחמש שעות .
בינתיים, נקלוף את התפוחים מקליפתם , נחתוך לקוביות גסות,
נניח בסיר עם הקינמון, הסילן והסוכר. נבשל עד לריכוך על להבה נמוכה .
נניח במסננת להגרת הנוזלים במידה ונשארו .
לאחר חמש שעות ,
נוציא את הבצק הפריך,
נשמור חצי כוס ממנו לגירוד למעל העוגה ואת הבצק הנותר נניח בתבנית , אין צורך לשמן את התבנית , בבצק ישנו מספיק שומן .
נמרח על הבצק את הריבה שהימסנו מעט במיקרו ומעליה נניח את מלית התפוחים עם האגוזי מלך הגרוסים והחמוציות .
נגרד מעל הכל את הבצק שנותר באופן פירורי ואחיד .
ניתן לקשט עם מעט חמוציות לפני האפיה .
נכניס לתנור בחום 175 מעלות עד להזהבה .
לאחר שהעוגה התקררה ניתן לפדר באבקת סוכר .
בתאבון ובהצלחה. 🌹