לןגן

סלט בטטות

מאת: ריקי כהן, פורסם: 17/08/2018 | 18:53
סלט בטטות

תקציר המתכון: כתום טעים

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופציה א' לצלייה: מחממים גריל חשמלי על חום בינוני גבוה, משמנים קלות את הסורגים, מניחים את הבטטות, וצולים אותן במשך 50-60 דקות, עד שהקליפה נחרכת והבשר רך וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.

  2. אופציה ב' לצלייה: עוטפים כל בטטה בנייר כסף, וצולים על אש כיריים גלויה עד לריכוך מלא.לאחר שהבטטות הצטננו מעט, חוצים אותן לאורך, ומעבירים את הבשר הרך למעבד מזון / לקערה עם מוט בלנדר. מוסיפים את מיץ הלימון, הטחינה, השום ושמן הזית וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים.

  3. ניתן להכין את הסלט 3 ימים מראש, ולשמור במקרר בכלי אטום. להגשה, מטפטפים מעל הסלט שמן זית ומפזרים סומאק / זעתר / שבבי פלפל אדום.

  4. לאחר שהבטטות הצטננו מעט, חוצים אותן לאורך, ומעבירים את הבשר הרך למעבד מזון / לקערה עם מוט בלנדר. מוסיפים את מיץ הלימון, הטחינה, השום ושמן הזית וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים.

  5. ניתן להכין את הסלט 3 ימים מראש, ולשמור במקרר בכלי אטום. להגשה, מטפטפים מעל הסלט שמן זית ומפזרים סומאק / זעתר / שבבי פלפל אדום.

  6. מתכון לסלט בטטות