לןגן

סמבוסק במילוי חומוס

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 15/08/2018 | 11:05
סמבוסק במילוי חומוס

תקציר המתכון: מנה מעלפת מהמטבח העיראקי עם קצת שינויים! סמבוסק במילוי חומוס. והבצק... בצק חלוםםם! 😍

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

להכנת הבצק

להכנת התערובת

אופן הכנה

  1. להכנת המלית - להשרות את גרגירי החומוס במים למשך הלילה ולסנן.

  2. לבשל בסיר עם מים עד להתרככות ולאחר מכן לטחון במעבד מזון ללא הנוזלים לקבלת מרקם גס (את הנוזלים ניתן לשמור בצד להכנת הבצק).

  3. לקצוץ את הבצל ולטגן במחבת עם מעט שמן עד להזהבה, לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף לקערת החומוס, לתבל ולערבב.

  4. *ניתן גם להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים.

  5. להכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק ולהוסיף את המים בהדרגה לקבלת בצק חלק וגמיש, לכסות ולהניח להכפלת הנפח.

  6. להרכבת הסמבוסק - לחלק את הבצק לכדורים שווים, לרדד ולשים במרכז כל עיגול בערך כף מן התערובת, לקפל לחצי ולהדק. לסדר בתבנית אפייה משומנת, להבריש את הסמבוסקים בביצה ולפזר מעל שומשום. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30-40 דקות (משתנה מתנור לתנור) ולקבלת הזהבה יפה.