פורטובילו במלית בשר ופולינטה ברוטב יין
מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 14/08/2018 | 08:41
תקציר המתכון:
מנה ראשונה מהממת וחגיגית לכבוד החג או לכל יום בשנה
קטגוריה: ראשונות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
פורטובילו ממולא בבשר ועטוף בבצק עלים
-
6 פטריות פורטובילו שניקיתם עם מגבת נייר לחה לא לשטוף !!!! גודל לארג׳ או אפשר 8 גודל בינוני 8-10 סמ קוטר
-
לקטום את המרכז בעדינות לא לשבור את הפטריה ובעזרת כף לגרד את השכבה הפנימית (החלק החום ולזרוק )
לבטטה
-
בטטה גדולה שטופה במים קרים עם הקליפה לייבש ולקלף
-
לחתוך לקוביות קטנות 1 סמ גודל ( תחתכו לפרוסות ואז רצועות ולהניח מספר פרוסות אחת על השניה ולחתוך קוביות)
-
2 כפות שמן זית
-
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
-
קורט פפריקה חריפה
-
חצי כפית כמון
-
חבילה של בצק עלים בעובי של 3 ממ להשאיר במקרר עד שהכל מוכן למילוי
-
חלבון ביצה עם קורט מלח להברשה
למלית בשר
-
250 גרם בקר טחון רצוי טרי
-
200 גרם עגל טחון רצוי טרי
-
בצל בינוני קצוץ
-
2 שיני שום
-
גזר אחד מגורד
-
3 גבעולי כרפס קצוצים
-
כפית מלח
-
פלפל שחור גרוס
-
רבע כפית כורכום
-
כפית תבלין קציצות (אופציה)
-
כפית כמון
לרוטב יין
-
2 בצלי שאלוט חתוכים לרבעים
-
כף קמח
-
3 שיני שום
-
כוס יין אדום
-
כוס ציר ירקות או בשר
-
מלח ופלפל לפי הטעם
-
3 כפות שמן זית
-
חצי כפית אגוז מוסקט
-
כף סילאן
לשכבת הפולינטה
-
5 כוסות מים
-
כוס תירס טחון מדיום (פולינטה)
-
2 כפות שמן זית טהור
-
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
-
שן שום כתושה
-
קורט אגוז מוסקט
-
בסיר בינוני על להבה בינונית להוסיף את השמן והשום לתת בישול מהיר לא לשרוף את השום אחרת יהיה טעם מר להוסיף תבלינים לערבב ואז לשפוך פנימה את המים לתת רתיחה ובהדרגה להוסיף את הפולינטה לערבב עד למרקם סמיך 6-10 דקות המרקם צריך להיות דייסתי סמיך
-
לקחת תבנית ולעטוף בניילון נצמד לשפוך פנימה את הפולינטה ולשטח לעובי של סמ וחצי להניח מעל עוד יריעה של ניילון נצמד לשטח שמעל יהיה משטח חלק להכניס למקרר לכמה שעות שיתיצב
-
ניתן להכין את הפולינטה מספר ימים לפני ולאכסן במקרר
-
אפשר גם לעצב נקניק ברוטר של 6 סמ בעזרת ניילון נצמד
-
ניתן לאכסן עד חמישה ימים במקרר
-
לפני שנשחים על מחבת לפרוס או לקרוץ פרוסות בעובי של סמ וחצי לקרוץ עיגולים בעזרת קורצן קוטר 6 סמ
אופן הכנה
-
למלית הבשר:
-
במחבת גדולה עמוקה להוסיף את השמן על להבה בינונית להזהיב את הבצל להוסיף את התבלינים ולערבב להוסיף את הגזר כרפס ולערבב להוסיף את הבשר ולבשל 2 דקות לא לבשל יותר מידי רק בכדי לסגור את הבשר להעביר חתבנית ולשטח לשכבה דקה ולהניח בצד להתקרר
-
לאותה מחבת להוסיף שמן להוסיף את קוביות הבטטה תבלינים ולערבב מידי פעם עד לצריבה טובה מכל הצדדים (6 דקות)
-
להעביר לצלחת ולהניח להתקרר בצד
-
לאותה מחבת להוסיף כף שמן זית ולהשחים פרוסות פולינטה מ2 הצדדים להוציא ולהניח על מגבת נייר להתקרר
-
לחמם תנור ל180 מעלות להכין תבנית עם נייר אפייה
-
על משטח מקומח לקרוץ 6 עיגולים שיהיו גדולים יותר מהפטריות ועוד 6 עיגולים בקוטר של 7 סמ
-
לקחת פטריה למלא עד למעלה באדיבות את הבשר
-
להניח פרוסת פולינטה ומעל חופן בטטה
-
להניח מעל יחידת בצק גדולה ולעטוף את כל היופי הזה כלפי מעלה זה לא ייכסה את הכל ולכן ניקח עיגול בצק קטן להבריש מעט ביצה ונאטום לגמרי את הלמעלה להדק קצצות ולהניח על התבנית כשהצד התחתון החלק כלפי מעלה (הפטריה תהיה מעל)
-
עם סכין חדה דקיקה לחרוץ בעדינות בצורה מעגלית ליצירת שבשבת לא לחרוץ יותר מידי עמוק לפטריה
-
להבריש בחבון ביצה ולאפות ל35 דקות או עד לצבע זהוב שחום
-
לבנתיים נכין את הרוטב:
-
בסיר קטן להוסיף שמן ולהשחים את השאלוט עם הקמח לערבב היטיב להוסיף שום ותבלינים לערבב ואז להוסיף את היין והציר לתת רתיחה עדינה ולצמצם למקרם סמיך לקראת הסוף אם רוצים להוסיף גבעול טימין ולהוריד מהאש
-
לפני ההגשה לסנן