לןגן

פורטובילו במלית בשר ופולינטה ברוטב יין

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 14/08/2018 | 08:41
פורטובילו במלית בשר ופולינטה ברוטב יין

תקציר המתכון: מנה ראשונה מהממת וחגיגית לכבוד החג או לכל יום בשנה

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבטטה

למלית בשר

לרוטב יין

לשכבת הפולינטה

אופן הכנה

  1. למלית הבשר:

  2. במחבת גדולה עמוקה להוסיף את השמן על להבה בינונית להזהיב את הבצל להוסיף את התבלינים ולערבב להוסיף את הגזר כרפס ולערבב להוסיף את הבשר ולבשל 2 דקות לא לבשל יותר מידי רק בכדי לסגור את הבשר להעביר חתבנית ולשטח לשכבה דקה ולהניח בצד להתקרר

  3. לאותה מחבת להוסיף שמן להוסיף את קוביות הבטטה תבלינים ולערבב מידי פעם עד לצריבה טובה מכל הצדדים (6 דקות)

  4. להעביר לצלחת ולהניח להתקרר בצד

  5. לאותה מחבת להוסיף כף שמן זית ולהשחים פרוסות פולינטה מ2 הצדדים להוציא ולהניח על מגבת נייר להתקרר

  6. לחמם תנור ל180 מעלות להכין תבנית עם נייר אפייה

  7. על משטח מקומח לקרוץ 6 עיגולים שיהיו גדולים יותר מהפטריות ועוד 6 עיגולים בקוטר של 7 סמ

  8. לקחת פטריה למלא עד למעלה באדיבות את הבשר

  9. להניח פרוסת פולינטה ומעל חופן בטטה

  10. להניח מעל יחידת בצק גדולה ולעטוף את כל היופי הזה כלפי מעלה זה לא ייכסה את הכל ולכן ניקח עיגול בצק קטן להבריש מעט ביצה ונאטום לגמרי את הלמעלה להדק קצצות ולהניח על התבנית כשהצד התחתון החלק כלפי מעלה (הפטריה תהיה מעל)

  11. עם סכין חדה דקיקה לחרוץ בעדינות בצורה מעגלית ליצירת שבשבת לא לחרוץ יותר מידי עמוק לפטריה

  12. להבריש בחבון ביצה ולאפות ל35 דקות או עד לצבע זהוב שחום

  13. לבנתיים נכין את הרוטב:

  14. בסיר קטן להוסיף שמן ולהשחים את השאלוט עם הקמח לערבב היטיב להוסיף שום ותבלינים לערבב ואז להוסיף את היין והציר לתת רתיחה עדינה ולצמצם למקרם סמיך לקראת הסוף אם רוצים להוסיף גבעול טימין ולהוריד מהאש

  15. לפני ההגשה לסנן