קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
ראשית , ננקה את העוף ונניח במסננת .
בקערה נערבב את המרינדה ,
חצי כפית כורכום, 4 כפות שמן קנולה, כף גדושה פפריקה מתוקה , כפית פלפל מקלף, כף מלח, כף אבקת מרק עוף, 4 כפות צילי מתוק/ חריף,כף דבש,
נערבב טוב טוב את התבלינים עד לאיחוד, נכניס את חלקי העוף ונכניס למנוחה של שעה במקרר לספיגת טעמים .
בינתיים נקלוף תפוחי אדמה קטנים ובטטה לפלחים, נסדר בתבנית , נחתוך גמבה לרצועות ,
בצל יבש ובצל סגול , נכתוש שום, נניח את השעועית יחד עם עגבניות השרי ,
לאחר שעה נשפוך את העוף עם המרינדה על הירקות ,
ניתן להוסיף גם כרובית חלוטה ,
וגזר , לא מומלץ להכניס קישואים וכרוב .
נכניס לתנור על גריל ב 220 מעלות, למשך צריבה של חצי שעה לפחות ,
נוסיף לתבנית 3/4 כוס מים רותחים, נכסה בנייר אלומניום ונאפה עד לריכוך על טמפרטורה של 200 מעלות .
בתאבון ובהצלחה 🌹