לןגן

קובה סלק אדום

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 12/08/2018 | 06:48
קובה סלק אדום

תקציר המתכון: במילה אחת : מ ט ו ר ף מתכון מוצלח ביותר של Racheli Ven-nir ממליצה ב ג ד ו ל אל תפספסו את המעדן הזה! לא תפסיקו להכין באחריות

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מצרכים למלית הבשר

ההכנה

מצרכים למרק הקובה

אופן הכנה

  1. קובה סלק מתכון מקורי של Racheli Ver-nir

  2. אז נכון,קובה זה מאכל מעט מורכב להכנה ,

  3. אבל מי שטעם מנת קובה טובה ועסיסית יודע כמה זה שווה את העבודה!

  4. תדמיינו לכם למשל יום חורפי,גשם מטפטף על החלון ואתם מתחממים עם זה!

  5. (אם כי,גם בקיץ אני 'חוטאת' בקובה )

  6. אבל בשורה התחתונה ,מטורף כמה שזה טעים!

  7. אז קדימה, רוצו למטבח!!

  8. (לסופר קודם, נהיה ראלים:)

  9. נתחיל בהכנת המלית.

  10. *המצכון שופצר לנוחיותכם :

  11. מצרכים למלית הבשר:

  12. המתכון לכ4 סועדים

  13. (ניתן להכפיל לפי הצורך).

  14. 300 גרם בשר בקר טחון(עדיף טרי).

  15. 3 בצלים גדולים מאוד.

  16. חצי ראש שום כתוש.

  17. חבילת כוסברה - שטיפה וקצוצה.

  18. חבילת פטרוזיליה-שטופה וקצוצה.

  19. עלי הסלרי שטופים וקצוצים.

  20. מלח,פלפל,כמון,מעט כורכום,ראס אל חנות.

  21. מעט קארי צהוב ומעט אגוז מוסקט .

  22. ההכנה:

  23. במחבת עם מעט שמן נטגן את הבצל עד שקיפות,

  24. נוסיף את השום ואת הבשר לדקה של סגירה במחבת.

  25. מתבלים ומתקנים תיבול.

  26. מסירים מהאש ומכניסים פנימה את עשבי התיבול.

  27. מניחים במקרר לצינון,ועוברים להכנת המרק.

  28. מצרכים למרק הקובה:

  29. 3 סלקים גדולים -חתוכים לקוביות קטנות/מגורדים(למי שאוהב).

  30. 3 בצלים גדולים-קצוצים.

  31. חבילת סלרי -קצוצה,אפשרות ללא העלים.

  32. כחצי ראש שום כתוש

  33. כף חומץ/חומץ תפוחים(ניתן להפחית/להוסיף לפי הטעם).

  34. מיץ מ2 לימונים.

  35. רסק עגבניות-אני מכינה בעצמי מ5 עגבניות בשלות שצומצמו בבישול,ניתן להשתמש ב2 חבילות קטנות של רסק קנוי

  36. כ2/3 עד 1/2 כוס סוכר- זה מאזן את חמיצות המרק לחמיצות שניתן להנות ממנה. כמובן שניתן להפחית/להוסיף לפי טעמכם האישי.

  37. מלח,פלפל שחור גרוס,נגיעה של כמון .

  38. ההכנה :

  39. בסיר עם מעט שמן נטגן את הבצל הסלק והסלרי מספר דקות,

  40. נוסיף את החומץ,הלימון והסוכר.

  41. נערבב ונוסיף את רסק העגבניות.

  42. נוסיף מים עד 3/4 מגובה הסיר,נתבל ונתקן טעמים(במהלך הבישול המים מעט יצטמצמו והטעמים יתחזקו לכן נשאיר מקום נוסף לתיקון טעמים לפני הכנסת הקובה למרק)

  43. נכסה את הסיר ונעבור להכנת בצק הסולת לקובה.

  44. מצרכים לבצק קובה:

  45. להכנה של בצק לקובה יש 2 דרכים עיקריות:

  46. דרך אחת פופולרית יותר היא לעשות בצק די רך ועשיר בנוזלים ולתת לו לנוח מעט ולאחר המנוחה הסולת שותה את המים ומתקבל בצק רך מאוד ונח לעבודה אבל לא מספיק נוקשה בשביל לעבוד בשיטת ה׳כיס׳ .

  47. ובשיטה השנייה , מורידים כ2/3 מכמות הנוזל של השיטה הראשונה, ועוצרים את הוספת המים מייד כאשר מתקבל בצק במרקם הרצוי. בעצם מתחילים לעבוד מייד ללא המתנה (בשיטה הזאת קצת

  48. יותר קשה להגיע למרקם הרצוי לבצק אבל אם מצליחים הקובות יוצאים הרבה יותר עגולים ויפים כי הבצק יותר יציב)

  49. אז לשיטה הראשונה נזכור את היחסים הבאים:

  50. על כל כ ו ס סולת, נוסיף:

  51. כף(מדידה)שמן צמחי (קנולה).

  52. רבע כפית מלח.

  53. כ 2/3 עד חצי כוס (מדידה)מים.

  54. (תלוי בסולת לפעמים צריך טיפה יותר)

  55. ולשיטה השנייה נתחיל ממחצית מכמות המים

  56. (כל שאר המרכיבים זהים) ונפסיק את הוספת המים מייד כאשר להגיע למרקם הרצוי(ראו סרטון אצלי בפייסבוק)

  57. במתכון זה נשתמש ב 4 כוסות סולת,

  58. מה שאומר שנכפיל כל מצרך ב4.

  59. (למשל 4 כפות שמן, וכן הלאה)

  60. מומלץ לברור את הסולת טרם השימוש.

  61. ההכנה:

  62. לאחר שבררנו את הסולת,נוסיף לו תחילה את השמן,

  63. לאחר מכן את המלח ורק אז את המים.

  64. (מתחילים ב2/3 כוס מים על כל כוס סולת

  65. (לפי הצורך,כל סולת מגיבה אחרת)

  66. לאחר שנקבל בצק די רך (שלא יהיה גרגרי)

  67. נעטוף אותו היטב שלא יתייבש

  68. וניתן לו לנוח כ10-20 דקות שישתה את כל המים ויהפוך להיות אלסטי ונח לעבודה.

  69. נכין לנו בצד- צלוחית עם שמן לגלגול.

  70. נשמן נייר אפייה (עליו נניח את הקובה המוכן עד לסיום הגלגול וגם אותו נכסה היטב שלא יתייבש )

  71. נמשוך מהבצק כדור ונגלגל אותו בעזרת כפות הידיים,

  72. בעזרת האגודל נעשה חור עמוק למלית ונכניס פנימה מלית בנדיבות

  73. (כדאי לשים לב שהבצק יחסית דק)

  74. נסגור בצביטה קלה ונרטיב מעט את מקום הסגירה(להדבקה) נגלגל בידיים משומנות קלות שמן לקבלת כדור עגול.

  75. לאחר שכל הקובות שלנו מוכנים נכניסם

  76. יחד למרק החם (נתקן טעמים שוב טרם הכנסת הקובה למרק)

  77. נבשל כ30-40 דקות.

  78. בתאבון יקרים שלי!