לןגן

תבשיל מוח

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 11/08/2018 | 23:36
תבשיל מוח

תקציר המתכון: אין חג בלי מוח

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכנת הרוטב

  2. בסיר שטוח נחמם חצי כוס שמן עם כ 8 שיני שום שלמות ,לאחר שהשמן רתח נוסיף גמבה אדומה פרוסה לרצועות,2 פלפלים חריפים אדומים פרוסים לרצועות ונטגן קלות ,נוסיף כף פפריקה גדושה וחצי כפית כורכום ונערבב ,2 פלפלים יבשים מתוקים חתוכים ל 3 ,כפית כמון,מעט פלפל לבן,פלפל שחור,כוס מים רותחים עם כפית אבקת מרק עוף ,נוסיף חופן כוסברה קצוצה,נרתיח את הרוטב ואז נוסיף את חלקי המוח נפזר מלמעלה כפית תבלין צ'ילי גרוס או מתוק או חריף ,נבשל חצי שעה במהלך הבישול נענע את הסיר על מנת שהרוטב יכסה את המוח ,נעטר לסיום בחופן כוסברה קצוצה ,בתאבון.

  3. טיפ,את המוח לא לבשל יתר על המידה כי אז הוא יהפוך לצמיגי ולא נעים לאכילה,ניתן להוסיף חומוס שבושל מראש או שימורים וגזר פרוס לרוטב