לןגן

מקרוד

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 09/08/2018 | 11:02
מקרוד

תקציר המתכון: עוגיות מקרוד מושלמות!!!

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למילוי

לסירופ

אופן הכנה

  1. לשפוך על קילו סולת כוס וחצי שמן רותח ולערבב היטב. להוסיף כוס וחצי קמח, 2 אבקת אפייה, 1 סוכר וניל, 4 כפות סוכר, כוס וחצי מיץ תפוזים (להוסיף עוד במקרה הצורך), ללוש לבצק רך ולהניח לו לנוח כמה דקות,

  2. לחלק לארבע כדורים ולרדד דק בין שתי ניירות אפייה.

  3. למרוח מעל את המילוי ולגלגל לרולדה.

  4. לחתוך באלכסון ולטגן בשמן עמוק עד השחמה, כשמתקרר לטבול בסירופ רותח על הגז ( 2 כוסות סוכר, כוס מים/מיץ תפוזים ומעט לימון סחוט, לבשל היטב עד הסמכה).

  5. למילוי: חבילת תמרים בוואקום (500 גרם) להמיס בסיר קטן עם מעט שמן ולתבל בקינמון ובמעט ציפורן.