לןגן

מרק קובה - דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 08/08/2018 | 07:24
מרק קובה - דורית כהן

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק.

  2. נערבב את הסולת עם השמן עד לספיגה , נוסיף מלח ואת המים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ונוח. נניח למנוחה חצי שעה .

  3. ניקח את הטחון בקר נערבב אותו עם הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל המגורד והתבלינים, ניצור כדורים קטנים ונכניס להקפאה .

  4. בינתיים נכין את המרק,

  5. בסיר רחב נטגן בצל גדול קצוץ דק דק עד להזהבה, נוסיף אליו שתי עגבניות מרוסקות , כף גדושה רסק עגבניות וכף וחצי פפריקה מתוקה , מלח ופלפל שחור גרוס נערבב טוב עד לפתיחת הרסק והפפריקה , נוסיף חתיכות גזר, חתיכות של דלעת עם הקליפה על מנת שלא תתפורר בבישול וארבע עלי סלרי חתוכים,

  6. נוסיף מים רותחים עד לחצי מגובה הסיר , נביא לרתיחה וננמיך את האש,

  7. לאחר חצי שעה , נוציא את כדורי הבשר מהקפאה , ניקח את בצק הסולת, נלוש אותו על נייר אפייה עם מערוך , לעובי שרצוי לכן,

  8. אני אוהבת שהבצק דק, ניקח כוס, ניקרוץ מהבצק עיגולים, נניח על כל עיגול כדור בשר, ניסגור את הקובה עם ידיים רטובות או משומנות לקבל עיגול יפה ,

  9. נוסיף את כדורי הקובה למרק,

  10. נתבל בכף אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס ומעט מלח.

  11. נבשל עד לספיגת טעמים וריכוך.

  12. בתאבון ובהצלחה 🌹