קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
להכנת הבצק.
נערבב את הסולת עם השמן עד לספיגה , נוסיף מלח ואת המים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ונוח. נניח למנוחה חצי שעה .
ניקח את הטחון בקר נערבב אותו עם הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל המגורד והתבלינים, ניצור כדורים קטנים ונכניס להקפאה .
בינתיים נכין את המרק,
בסיר רחב נטגן בצל גדול קצוץ דק דק עד להזהבה, נוסיף אליו שתי עגבניות מרוסקות , כף גדושה רסק עגבניות וכף וחצי פפריקה מתוקה , מלח ופלפל שחור גרוס נערבב טוב עד לפתיחת הרסק והפפריקה , נוסיף חתיכות גזר, חתיכות של דלעת עם הקליפה על מנת שלא תתפורר בבישול וארבע עלי סלרי חתוכים,
נוסיף מים רותחים עד לחצי מגובה הסיר , נביא לרתיחה וננמיך את האש,
לאחר חצי שעה , נוציא את כדורי הבשר מהקפאה , ניקח את בצק הסולת, נלוש אותו על נייר אפייה עם מערוך , לעובי שרצוי לכן,
אני אוהבת שהבצק דק, ניקח כוס, ניקרוץ מהבצק עיגולים, נניח על כל עיגול כדור בשר, ניסגור את הקובה עם ידיים רטובות או משומנות לקבל עיגול יפה ,
נוסיף את כדורי הקובה למרק,
נתבל בכף אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס ומעט מלח.
נבשל עד לספיגת טעמים וריכוך.
בתאבון ובהצלחה 🌹