לןגן

קובה אדומה

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 08/08/2018 | 04:58
קובה אדומה

תקציר המתכון: קובה פצצתית

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קובה

  2. למעטפת הכופתאות 3 כוסות סולת,3/4 כוס בורגול דק ג'ריש,1 כפית מלח,3 כפות שמן,2 וחצי כוסות מים מהברז.לערבבב וללוש הייטב לתת מנוחה כ10 דקות....מילוי...לטגן עם 5 כפות שמן 4 בצלים קצוצים עד שיזהיבו להוסיף 1/2 קילו בשר בקר טחון לערבב ולתבל מלח ,פלפל שחור,קורט פפריקה עד שהבשר ניהיה מטוגן בצבע מעט שחור לצנן ולסנן..........הכנת המרק.לטגן 1 בצל קצוץ עם 1כף שמן להוסיף 4 גזרים חתוכים,2 עגבניות מרוסקות ולכסות עם מיכסה את הסיר ל5 דקות ,להוסיף 2 כפות רסק עגבניות לערבב ולהוסיף כ5 כוסות מים עד רתיחה להוסיף כוס עליי סלרי קצוצים ולתבל,1 כף סוכר,1 כפית מלח,1/4 כפית פלפל שחור,1 כפית בהרט,1/3 כפית מלח לימון או מיץ מ2 לימונים.לתת בישול של 30 דקות או עד שהגזר רך ולהוסיף פנימה את הקובות הממולאות לעוד 25 דקות אפשר לתקן טעמים..הכנת הקובות....אחרי שהבצק נח והבשר סונן וקר לוקחים כדור מהבצק בעזרת ידיים רטובות פותחות דק כמה שאפשר שמות בשר בכמות גדושה וסוגרות ומגלגלות לכדור חלק וכן הלאה ..בהצלחה אורה.....