תקציר המתכון: צרחותתתת כמה טעים
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
חלק הכנתי בתבנית מרובעת חלק הכנתי רולדות קטנות.
להכנת הרולדות :
להוציא עלה אחד של פילו לרסס עליו ספריי שמן ,נניח עליו עלה נוסף ונרסס שוב ,נחתוך ל 6 מרובעים
נניח מהמלית בחלק הרחב של הריבוע ונגלגל לרולדה
נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום 180 מעלות עד להזהבה !
לצורה השניה
בתבנית פיירקס משומנת ,נניח נייר אפיה משומן
ניקח דף פילו נרסס אותו בשמן נחצה לשניים ונניח בפיירקס ניקח עוד עלה נשמן,נחצה לשניים ונניח בפיירקס (סה"כ 4 עלים לפי גודל התבנית ) ,נמרח מהמלית ועליו שוב נשמן 2 דפים נשמן אותם,נחצה לשניים ונניח מעל המלית,
כעת ניקח סכין חדה נסמן ריבועים ,נבריש ביצה טרופה
נאפה 180 מעלות עד להזהבה מלמעלה ! חום עליון וחום תחתון לא טורבו ! ברגע שמזהיב למעלה נכוון את כפתור התנור לקו תחתון בלבד לעוד 10 דקות כדי שיאפה טוב בתחתית !
בזמן שהמאפה בתנור נכין את הסירופ על הגז 8 דקות רתיחה או עד להמסת הסוכר ונקרר,כשהמאפה מוכן נרטיב בסירופ עם כף את המאפים ונשמור במקרר .
מאת אילנית בניזרי ❤
הערות : ניתן לוותר על הסירופ ולפזר אבקת סוכר במקום
לגבי הגבינות כל גבינת שמנת תתאים למתכון הזה .