לןגן

מאפה פילו עם גבינה מתוקה

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 02/08/2018 | 04:59
מאפה פילו עם גבינה מתוקה

תקציר המתכון: צרחותתתת כמה טעים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

חומרים למלית

סירופ סוכר

אופן הכנה

  1. חלק הכנתי בתבנית מרובעת חלק הכנתי רולדות קטנות.

  2. להכנת הרולדות :

  3. להוציא עלה אחד של פילו לרסס עליו ספריי שמן ,נניח עליו עלה נוסף ונרסס שוב ,נחתוך ל 6 מרובעים

  4. נניח מהמלית בחלק הרחב של הריבוע ונגלגל לרולדה

  5. נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום 180 מעלות עד להזהבה !

  6. לצורה השניה

  7. בתבנית פיירקס משומנת ,נניח נייר אפיה משומן

  8. ניקח דף פילו נרסס אותו בשמן נחצה לשניים ונניח בפיירקס ניקח עוד עלה נשמן,נחצה לשניים ונניח בפיירקס (סה"כ 4 עלים לפי גודל התבנית ) ,נמרח מהמלית ועליו שוב נשמן 2 דפים נשמן אותם,נחצה לשניים ונניח מעל המלית,

  9. כעת ניקח סכין חדה נסמן ריבועים ,נבריש ביצה טרופה

  10. נאפה 180 מעלות עד להזהבה מלמעלה ! חום עליון וחום תחתון לא טורבו ! ברגע שמזהיב למעלה נכוון את כפתור התנור לקו תחתון בלבד לעוד 10 דקות כדי שיאפה טוב בתחתית !

  11. בזמן שהמאפה בתנור נכין את הסירופ על הגז 8 דקות רתיחה או עד להמסת הסוכר ונקרר,כשהמאפה מוכן נרטיב בסירופ עם כף את המאפים ונשמור במקרר .

  12. מאת אילנית בניזרי ❤

  13. הערות : ניתן לוותר על הסירופ ולפזר אבקת סוכר במקום

  14. לגבי הגבינות כל גבינת שמנת תתאים למתכון הזה .