לןגן

עוגת גבינה וריבת תותים

מאת: דורין ראי, פורסם: 18/03/2015 | 07:55
עוגת גבינה וריבת תותים

תקציר המתכון: עוגת גבינה פשוטה, טעימה ופשוט מעולה! כל פעם מכינה אותה בצורה אחרת פעם הציפוי הוא ריבת תותים, פעם פירות פרוסים ומעליהם ג'לי תות/משמש, פעם ריבת חלב, פעם שוקולד עוגה שקוצרת הרבה מחמאות המקור של המתכון ראיתי אצל הדר כהן בקבוצה שגם היא ראתה אצל מישהי אחרת וככה זה ממשיך להתגלגל בכל פעם עם שדרוג נוסף של מישהי תענוג!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לעוגה

רכיבים לציפוי

רכיבים לתחתית

אופן הכנה

  1. לפורר את הביסקוויטים ולערבב בקערה יחד עם 100 גרם חמאה שממיסים במיקרו או בבן מארי,להעביר את התערובת לתבנית 24, להדק את התערובת ולאפות במשך כ-10 דקות ב-170 מעלות(אני אישית גיליתי שגם אם לא אופים זה בסדר), אחרי 10 דקות להוריד את החם ל-160 ולהוציא את התבנית.

  2. להקציף בקערה 3 ביצים עם סוכר, לאחר מכן להוסיף אינסטנט פודינג ואז לקפל 750 גרם גבינה לבנה עד שהכל מתערבב היטב.

  3. להכניס לתנור לשעה בערך לחום של 170 מעלות עד שסביב העוגה מתייצב ובאמצע היא מעט רוטטת. לתת לעוגה להתקרר טיפה, לקשט ולהכניס למקרר ולאכול יום למחרת.

  4. הקישוט-ריבת תותים (שאת זה ניתן לעשות בכל שלב, אני מעדיפה יום לפני) לבשל שתי חבילות תותים עם חצי קילו סוכר, כשמצטמצם ונהיה 'ריבתי' להוסיף בערך כף לימון משומר ולשמור במקרר עד שמשתמשים.* כשמוציאים מהמקרר כדאי לערבב עם מעט מים חמים ואז יותר קל למרוח על העוגה