תבשיל במיה וקציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 28/07/2018 | 20:02
תקציר המתכון:
ללקק ת'אצבעות, קציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק הכי טעים שיש, תבשיל ממכר, מושלם שהקטנטנים טרפו וזללו לצד אורז לבן, המתכון נולד לרגישי הגלוטן ללא מעטפת הסולת לקובה במיה.
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
לקציצות
-
1 קילו בשר טחון טרי (עם שומן 15%-20% פלדה, צלעות, שריר, צוואר).
-
2 בצלים בינוניים, קלופים ומגוררים גס.
-
1 תפוח אדמה גדול, מקולף ומגורר דק.
-
1 ביצה L.
-
3 שיני שום כתושות.
-
4 כפות פירורי לחם, רגישים לגלוטן החליפו בפירורי לחם ללא גלוטן, בפסח החליפו ב-4 כפות קמח מצה.
-
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק.
-
1 כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בחצי כפית מלח).
-
1/2 כפית בהרט (תערובת תבלינים לקציצות).
-
1/2 כפית כורכום.
-
1/2 כפית פלפל שחור.
-
1/2 כפית מלח.
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה.
לתבשיל
-
2 כוסות במיה (קפואה ומופשרת או טרייה שקטמנו בעדינות את הקצה וטיגנו קלות בשמן).
-
2-3 כפות שמן לטיגון הבצל.
-
1 בצל גדול קצוץ דק.
-
6 שיני שום קצוצות דק.
-
2 עגבניות חתוכות לקוביות.
-
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות (2 כפות גדושות).
-
1 קופסה של שימורי עגבניות חתוכות דק (400 גרם) אני השתמשתי בשימורי עגבניות איטלקיות של MUTTI.
-
2 כפות רוטב רימונים (לא לוותר).
-
2 כפות רוטב ממרח תמר הינדי (אפשר להחליף ברוטב רימונים, לא לוותר).
-
10-12 עלי נענע שלמים.
-
2 כפות סוכר חום (דמררה) או 2 כפות סוכר לבן (מה שאוהבים).
-
1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בכפית מלח).
-
1 כפית פפריקה מתוקה.
-
1 כפית בהרט.
-
1 כפית מלח.
-
1/2 כפית פלפל שחור.
-
קורט פפריקה חריפה (לאוהבי החריף, אפשר לוותר).
-
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
-
4 כוסות מים.
אופן הכנה
-
הכנת הקציצות..
-
שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
-
צרים כדורים קטנים בידיים רטובות מעט ומניחים במקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים
-
הכנת התבשיל..
-
מחממים את השמן בסיר רחב, עם שוליים גבוהות (סיר סוטאז'), ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים לעוד דקה נוספת
-
מוסיפים את הבמיה וממשיכים לטגן לעוד 2 דקות נוספות
-
מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, קופסת שימורי העגבניות ומערבבים לעוד 2 דקות נוספות
-
מוסיפים את רוטב הרימונים, רוטב ממרח תמר ההינדי, עלי הנענע, תבלינים ומיץ הלימון ובוחשים קלות
-
יוצקים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית טועמים ומשפרים טעמים (המרק צריך להיות חמוץ מתוק)
-
שמים את קציצות הבשר בזהירות לתוך המרק, מטלטלים את הסיר בעדינות כדי שקציצות הבשר לא יידבקו לתחתית הסיר, סוגרים עם מכסה הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה 30 דקות
-
זהו מוכן! נסו כדאי, מתכון פשוט עם טעם של עוד, אגב המתכון נולד לרגישי הגלוטן (לצליאקים) המרק מאוד דומה למרק הקובה במיה של העדה העיראקית עם המעטפת של הסולת, הגישו עם אורז לבן ויאללה חגיגה
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה