לןגן

תבשיל במיה וקציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 28/07/2018 | 20:02
תבשיל במיה וקציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק של סבתא לאה

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות, קציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק הכי טעים שיש, תבשיל ממכר, מושלם שהקטנטנים טרפו וזללו לצד אורז לבן, המתכון נולד לרגישי הגלוטן ללא מעטפת הסולת לקובה במיה.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לקציצות

לתבשיל

אופן הכנה

  1. הכנת הקציצות..

  2. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה

  3. צרים כדורים קטנים בידיים רטובות מעט ומניחים במקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים

  4. הכנת התבשיל..

  5. מחממים את השמן בסיר רחב, עם שוליים גבוהות (סיר סוטאז'), ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים לעוד דקה נוספת

  6. מוסיפים את הבמיה וממשיכים לטגן לעוד 2 דקות נוספות

  7. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, קופסת שימורי העגבניות ומערבבים לעוד 2 דקות נוספות

  8. מוסיפים את רוטב הרימונים, רוטב ממרח תמר ההינדי, עלי הנענע, תבלינים ומיץ הלימון ובוחשים קלות

  9. יוצקים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית טועמים ומשפרים טעמים (המרק צריך להיות חמוץ מתוק)

  10. שמים את קציצות הבשר בזהירות לתוך המרק, מטלטלים את הסיר בעדינות כדי שקציצות הבשר לא יידבקו לתחתית הסיר, סוגרים עם מכסה הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה 30 דקות

  11. זהו מוכן! נסו כדאי, מתכון פשוט עם טעם של עוד, אגב המתכון נולד לרגישי הגלוטן (לצליאקים) המרק מאוד דומה למרק הקובה במיה של העדה העיראקית עם המעטפת של הסולת, הגישו עם אורז לבן ויאללה חגיגה

  12. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה