לןגן

חמין מקרוני ועוף פיקנטי ומהיר של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 25/07/2018 | 20:16
חמין מקרוני ועוף פיקנטי ומהיר של סבתא לאה

תקציר המתכון: במילה "דלישס", פשוט להכנה, ממכר, עסיסי עם המון מקרוני שסופג את טעם העוף והכי חשוב שהילדים והמבוגרים זוללים הכל בהנאה גדולה.

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה עם הרבה מים וכף מלח כ-5 דקות (חצי בישול)

  2. שומרים 1 כוס ממיי הפסטה, מסננים שוטפים ומייבשים היטב עד להתקררות

  3. בינתיים מכינים את העוף, מתבלים ומפלפלים 1 כפית גדושה פפריקה, 1 כפית מלח, 1 כפית אבקת מרק, 1/2 כפית כורכום מ-2 צדדיו, מחממים 1/4 כוס שמן בסיר גבוה רחב שוליים ומטגנים את העוף מ-2 צדדיו עד לזהבה מוציאים מהסיר ומניחים בצד

  4. מוסיפים לתוך הסיר את הבצל הלבן והאדום ומטגנים עד להזהבה קלה ומכבים את הלהבה

  5. בקערה נפרדת מערבבים היטב את 1/4 כוס השמן שנשאר יחד עם 1 כוס מיי בישול הפסטה, רסק העגבניות, התבלינים ומוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב עד שכל הפסטה מצופה היטב ברסק העגבניות ובתבלינים

  6. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן עם מעט כורכום, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה עד להשחמה ומוציאים

  7. הרכבת הסיר - משמנים את תחתית הסיר היטב, חותכים עיגול של נייר אפייה בגודל תחתית הסיר ומניחים על תחתית הסיר ושוב משמנים את נייר האפייה, מעל מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחידה

  8. מעל מסדרים מחצית שכבת הספגטי, מעל מחצית שכבת הספגטי מסדרים את העוף בשכבה אחידה והבצל המטוגן, אח"כ עוד תפוחי אדמה אם יש לכם ומעליהם את מחצית הספגטי עד שמסיימים

  9. יוצקים מהצדדים כוס ממי בישול הספגטי, מניחים עוד 2 ניירות אפייה נייר כסף ועליו ביצים קשות שבושלו כבר, מכסים בעוד נייר כסף

  10. מכניסים את הסיר לתנור על 180 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לשעה, לאחר שעה מורידים ל-120 מעלות לעוד 5-6 שעות

  11. לפני ההגשה מצמידים מגש עגול / צלחת גדולה לסיר והופכים את החמין בשלמותו.

  12. זהו מוכן! כדאי נסו, ממכר, כל ביס אושר וחגיגה, פשוט להכנה כל אחד יכול

  13. בתיאבון אז... כנסו למטבח וספרו איך היה