לןגן

דאל הודי (תבשיל עדשים) הכי טעים שיש של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 24/07/2018 | 19:17
דאל הודי (תבשיל עדשים) הכי טעים שיש של סבתא לאה

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות! תבשיל עדשים טעים, עשיר, טבעוני, ללא גלוטן כל ביס חגיגה, פשוט להכנה.

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים, משרים לשעה ומסננים

  2. מטגנים בסיר רחב שוליים עם מכסה (סוטאז') ברבע כוס שמן זית / קנולה את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הבטטה, הגזר, תפוח האדמה וממשיכים לטגן עוד כ- 5-6 דקות עד שהירקות יצופו וישחימו קלות

  3. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, שום, תבלינים ומערבבים היטב 2-3 דקות נוספות

  4. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הבזיליקום, העדשים קרם הקוקוס, מיי ברז עד 2 ס"מ מעל התבשיל, מיץ לימון ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מכסים עם מכסה הסיר ומורידים ללהבה נמוכה ומבשלים 45-50 דקות עד לריכוך

  5. טועמים, מתקנים תיבול, מורידים מהאש ואז בעזרת ממחה יד לתת כמה לחיצות לריסוק חלקי של התבשיל (רק מי שאוהב, לא חובה, ניתן להגיש את התבשיל ללא ריסוק בממחה יד) ומגישים לצד אורז לבן וחוגגים

  6. טיפ 1... אפשר להוסיף לתבשיל פרחי כרובית, פיסת דלעת חתוכה לקוביות

  7. טיפ 2... ממליצה לחתוך את הירקות בקוצץ ירקות, גם יפה לעיניים וחוסך המון זמן

  8. זהו מוכן! נסו כדאי, קלי קלות ויש לכם ארוחה שלמה עשירה בחלבון ובברזל, מעולה לטבעונים / לצמחונים / לציאקים (רגישים לגלוטן)

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה