תקציר המתכון: ניתן להגיש חם או קר טעים בכל מצב...
קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 1, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
לנקות היטב את הכרובית, להשרות בחומץ ומלח ל-1/4 שעה, לשטוף היטב וליבש על מסננת.
לפרק את הכרובית לפרחים קטנים, להניח נייר אפייה על התבנית, לפזר את פרחי הכרובית על הנייר, לבזוק מעל את שמן הזית והמלח הגס, בזהירות לא יותר מדי... לאפות בתנור בחום בינוני 180 מעלות כ-20 דק' עד שהכרובית מתחילה להיחרך מעט. להוציא מהתנור ולקרר מעט להעביר לכלי הגשה.
להכין רוטב טחינה:טחינה גולמית, לימון ומים לפי הטעם והסמיכות הרצויה, לצקת מעל הכרובית.
לפזר מעל מעט סומאק או פפריקה אדומה.