לןגן

עוגת טורט ספוג

מאת: אפרת בקשי, פורסם: 20/07/2018 | 01:58

תקציר המתכון: היא גבוהה, אוורירית ומוכרת גם כעוגת ספוג. מתכון לעוגת טורט גבוהה נהדרת לציפוי בקרם, קישוט עם בצק סוכר וגם להכנת עוגת שכבות ע"י מילוי בקרם.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה אחת:

  2. מקפיצים במהירות בינונית את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף לבן ואוורירי

  3. מוסיפים בהדרגה את מחצית הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף לבן ויציב (בדיקה: מטים מעט את הקערה וקצף לא ״זז״)

  4. בקערה שניה

  5. מקציפים את החלמונים עם שארית הסוכר וקצת מלח , עד שהתערובת מלבינה מעט ומכפילה את הנפח

  6. מוסיפים מתמצית וניל ושמן ומערבבים

  7. המשך ההכנה

  8. בתנועות קיפול מוסיפים בפעמים-שלוש את קצף החלבונים לקערת החלמונים

  9. מנפים קמח (רצוי פעמים - כדי שלא יהיו גושים), מוסיפים בהדרגה לבלילה ומקפלים בעדינות

  10. מרפדים בנייר אפיה תבנית קפיצית (מומלץ לגזור עיגול בקוטר בסיס התבנית, לגזור פס בגובה התבנית ולרפד את הדפנות. ניתן להדביק את הנייר לתבנית במעט מים)

  11. אחרי שיוצקים את בלילת הטורט לתבנית, מומלץ לדפוק קלות את התבנית על השיש בשביל ליישר ולהוציא בועות אויר

  12. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכחצי שעה עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש ונקי

  13. אחרי שמכבים את התנור, משאירים את העוגה בתנור עם דלת פתוחה ל-10 דקות

  14. מוציאים את העוגה מהתנור, מחלצים מהתבנית ומניחים על רשת על לצינון מלא

  15. לאחר מכן מומלץ לעטוף בניילון נצמד ולהניח את העוגה במקרר לשעתיים או אפילו ללילה שלם

  16. אם לעוגה יצאה ״בטן״, הניחו קרש חיתוך מעל לעוגה וזה ישטיח אותה