קציצות דגים מעלפות
מאת: הילה ליברטי, פורסם: 19/07/2018 | 14:38
קטגוריה: דגים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
לקציצות
-
ניתן לבחור או לשלב מסוגי הדג שאתם אוהבים
-
חצי קג דג נסיכה
-
1 דג אמנון/בקלה
-
1דג מוסר ים
-
מושרים לפחות כשעה במיץ לימון ומלח...
-
חצי צרור כוסברה קצוץ דק
-
תפו”א
-
בצל
-
2-3שיני שום-או שום כתוש
-
1 ביצה
-
2כפות פירורי לחם או להרטיב פרוסת עבה של /חלה או לחם ללא החלק הקשה ולחסוט אותה
-
תבלינים
-
פפריקה חריפה/מתוקה
-
כמון כורכום מלח פלפל תבלין דג.
-
לרוטב
-
בצל קצוץ (לא חובה )
-
10 שיני שום קצוצות
-
4-5 עגבניות מגורדות
-
2 כפות רסק
-
כף אריסה
-
2 גזר חתוך לרצועות או עיגולים
-
1 פלפל חריף שלם או חתוך
-
גמבה חתוכה לרצועות או קוביות
-
ותבלינים כמו לקציצות
אופן הכנה
-
לקציצות
-
לטחון את הדגים
-
ואת הכוסברה תפוא בצל ושום
-
להוסיף את התבלינים ביצה ופירורי לחם.
-
להכין את הרוטב
-
להוסיף כוס וחצי מים חמים
-
וכאשר הרוטב מבעבע ליצור קציצות עם ידיים רטובות או מעט משומנות
-
להנמיך את האש.
-
(ניתן גם לטגן הקציצות לפני הבישול ואז לשים ברוטב)
-
מידי פעם לנענע את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות,להוסיף מים במידת הצורך לפני סיום הבישול ניתן להכניס לתנור שחומם מראש לצליה נוספת של -5-10 דק תהנו הילה❤