לןגן

פיצה ופוקאצ'ות

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 18/07/2018 | 10:51
פיצה ופוקאצ'ות

תקציר המתכון: פיצה ופוקאצ'ות מאותו בצק מושלם!!

קטגוריה: פיצה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לפוקאצ'ה

אופן הכנה

  1. מתכון ל 4 מגשים.

  2. בקערה לשים קילו קמח מנופה. חלק מהקמח לערבב קודם עם 2 כפיות מלח, ואז להוסיף את שאר הקמח וליצור גומה.

  3. לשים 2 כפות שמרים ו 3 כפות סוכר, 3 כוסות קרטון מים פושרים, 4-5 כפות שמן זית, ללוש הכל לבצק חלק .

  4. ללוש לפחות 6-7 דקות ולהתפיח חצי שעה.

  5. אחרי התפחה ראשונה להוציא אוויר ולהתפיח שוב עד הכפלת הנפח.

  6. לחלק הבצק לארבעה כדורים ולרדד על משטח מקומח/משומן מעט בשמן זית לצורת פיצה, להעביר לתבנית פיצה ולסדר לפי גודל התבנית. לזלוף מעל מעט שמן זית ולמרוח את הבצק, לשים רוטב פיצה קנוי ולפזר מעל תבלין לפיצה (לא חייב)

  7. גבינת מוצרלה+ צהובה מגורדת

  8. ותוספות שאוהבים ולהתפיח שוב 10 דקות.

  9. להכניס לתנור שחומם מראש על 220 מעלות בשלב הכי נמוך עד שמוכן (בערך 10 דקות)

  10. לפוקוצ'ות:

  11. למרוח על הבצק תערובת של שמן זית עם שום כתוש וכוסברה קצוצה. לשים זוקיני/חציל, טבעות בצל סגול, עגבניות שרי ופרוסות מוצרלה (המילוי לפוקאצ'ה בהשראת איילת ממן האלופה!)