לןגן

קציצות דגים במצע בטטה

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 16/07/2018 | 06:20
קציצות דגים במצע בטטה

תקציר המתכון: קציצות מענגות ומעלפות

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קציצות דג עם מצע בטטה

  2. 1/2 קילו דג טונה שהושרה במיץ לימון,1/2 קילו דג נסיכה או כול דג שרוצים להשרות מעט במיץ לימון ולישטוף,ליטחון עם 1 בצל,4 שיני שום,1/2 חבילת כוסברה,1 תפוחי אדמה ,לתבל 1 כפית מלח,1 כף כמון, 2 כפות שמן,כף מרק עוף פרוה,1/4 כפית פלפל שחור רגיל,מעט כרכום,1/4 כפית פפריקה אפשר חריפה,3 כפות פירורי לחם או לחם סחוט,2 ביצים ללוש הכול הייטב ולשים במקרר למנוחה של 20 דקות...ליקלוף וליפרוס 1 בטטה גדולה ו2 תפוחי אדמה,לטגן בסיר עם 4 כפות שמן 7 שיני שום חתוכים להוסיף חצי חבילת כוסברה קצוצה לערבב ולהוסיף את תפוחי האדמה והבטטה להוסיף מים כ2 וחצי כוסות לתבל מלח,פלפל,כף פפריקה.1/4 כפית כרכום 1 כף מרק עוף ולבשל כ15 דקות ...ליצור קציצות ולסדר מעל יש אפשרות לטגן את הקציצות לפני ואז להניח בסיר אך גם ככה נהדר להמשיך לבשל בלהבה נמוכה עד רכות ועד גמר הנוזלים במשך הבישול לנענע מידי פעם לא לערבב בהצלחה אורה...